Вести

19.03.2024.

Информатичку обуку завршило 6 ОСИ из Ужица

У Филијали Ужице Националне службе за запошљавање 6 незапослених особа са инвалидитетом (ОСИ) добило је сертификате након успешно завршене Основне информатичке обуке по ЕЦДЛ стандарду. Полазници обуке су стекли информатичку писменост у коришћењу персоналног рачунара и основних програмских апликација у свакодневном раду.

Прочитај више
Вести

06.03.2024.

Директор Мартиновић у Крању на форуму ,,Миграција радне снаге у Словенију“

У словеначком граду Крању 5. марта је одржан форум под називом ,,Миграција радне снаге у Словенију: потребе, изазови и пракса”, на којем је учествовао Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање Републике Србије, са својим сарадницима Александром Богдановићем, директором Сектора за случај незапослености и правне послове и Вељком Сретеновићем организатором међународне сарадње. Догађај је организовало Европско надзорно тело за рад (ЕЛА), у сарадњи са националним службеником за везу са Словенијом и Заводом за запошљавање Словеније.

Прочитај више
Вести

05.03.2024.

У Краљеву одржан Сајам образовања и запошљавања

Поводом годишњице Економско трговинске школе Краљево, првог дана марта је у тој установи одржан Сајам образовања и запошљавања за ученике завршних разреда свих средњих школа у Краљеву. Званично отварајући сајам, директорка школе Драгана Пауновић је поздравила присутне истичући значај партнерске сарадње просвете, локалне самоуправе и субјеката на тржишту рада.

Прочитај више
Вести

01.03.2024.

У суботичкој Филијали завршена Основна информатичка обука за ОСИ

Филијала Суботица Националне службе за запошљавање 28. фебруара је свечано доделила сертификате полазницима Основне информатичке обуке за особе са инвалидитетом (ОСИ), након које су се оспособили за рад на рачунару, што ће им омогућити да лакше дођу до одговарајућег посла.

Прочитај више
Вести

23.02.2024.

Представници НСЗ у посети послодавцима на Сајму туризма

Представници Одељења за развој односа са послодавцима Националне службе за запошљавање посетили су 45. Међународни сајам туризма, који се у Београду одржава од 22. до 25. фебруара, како би се састали са великим бројем компанија и излагача из више различитих делатности.

Прочитај више
Вести

22.02.2024.

Информатичку обуку завршило 27 ОСИ из Западне Бачке

На подручју Западнобачког округа 27 особа са инвалидитетом (ОСИ) успешно је завршило информатичку обуку по ЕЦДЛ стандарду, у оквиру последнјег циклуса обука за тржиште рада. Бесплатну информатичку обуку за незапослене ОСИ са подручја општина Сомбор, Оџаци и Кула организовала је Филијала Сомбор Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Вести

21.02.2024.

У Смедереву 5 ОСИ завршило информатичку обуку

У просторијама смедеревске Филијале Националне службе за запошљавање 5 незапослених особа са инвалидитетом (ОСИ) 20. фебруара је добило сертификате након успешно завршене Основне информатичке обуке према ECDL стандарду.

Прочитај више
Вести

23.01.2024.

Радна посета и размена искустава ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске и Националне службе за запошљавање

На иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјала питања Републике Србије, данас је у просторијама Националне службе за запошљавање, организована билатерална посета делегације ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске.

Прочитај више
Вести

05.01.2024.

Захвалница Женског центра за ужичку Филијалу НСЗ

На свечаности организованој поводом обележавања 25 година постојања и рада Женског центра Ужице, ужичкој Филијали Националне службе за запошљавање дедељена је „Захвалница за сарадњу и подршку кроз мерe активне политике запошљавања“.

Прочитај више
Вести

29.12.2023.

У Нишу представљен програм „Гаранција за младе – нове могућности“

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и нишка Филијала Националне службе за запошљавање организовали су 28. децембра у Регионалној привредној комори у Нишу промоцију програма „Гаранција за младе – нове могућности и прилике“, који ће се као пилот пројекат спроводити на подручју три филијале НСЗ - у Крушевцу, Сремској Митровици и Нишу, са циљем подстицања активирања и запошљавање младих до 30 година старости.

Прочитај више
Вести

29.12.2023.

Локални састанци са релевантним партнерима - у сусрет Гаранцији за младе

У организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Националне службе за запошљавање одржани су, 25, 27. и 28. децембра 2023. године у Сремској Митровици, Крушевцу и Нишу, локални састанци на тему предстојеће имплементације програма Гаранција за младе.

Прочитај више
Вести

26.12.2023.

У Нишу одржани Специјализовани виртуелни сајам запошљавања и Форум напредних технологија

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање организовала је 21.12.2023. први регионални Специјализовани виртуелни сајам запошљавања на платформи www.nsz-virtuelnisajam.rs коришћењем иновативне технологије која обезбеђује једноставан приступ виртуелном окружењу прилагођеном корисницима, а све то у оквиру Форума напредних технологија који се традиционално одржавао по седми пут за редом.

Прочитај више
Вести

22.12.2023.

Национална служба за запошљавање прославила 102 године рада

Национална служба за запошљавање је на свечаности одржаној 22. децембра у Привредној комори Србије у Београду обележила 102. годишњицу свог постојања и рада као институције. Том приликом, предтавници Службе доделили су признања и захвалнице заслужним социјалним партнерима који су у 2023. години дали највећи допринос у области политике запошљавања.

Прочитај више
Вести

24.11.2023.

Одржан сајам запошљавања на Новом Београду

Национална служба за запошљавње – Филијала за Град Београд и Градска општина Нови Београд, организовали су 23.новембра сајам запошљавања. Сајам запошљавања одржан је у згради општине Нови Београд уз изузетну посећеност грађана и учешће 36 послодаваца који су понудили укупно 1.195 радних места различитих профила.

Прочитај више
Вести

23.11.2023.

Преко „Моје прве плате“ Намештај Тахировић запослио 42 млада Новопазарца

Поводом реализације овогодишњег програма „Моја прва плата“, познату новопазарску компанију „Намештај Тахировић“ 22. новембра је посетио директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић у пратњи градоначелника Новог Пазара Нихата Бишевца и директора новопазарске Филијале НСЗ Фахрудина Ђекића.

Прочитај више
Вести

22.11.2023.

Делегација НСЗ у посети љубљанској Служби запошљавања

Делегација Националне службе за запошљавање Републике Србије, коју су представљали заменик директора београдске Филијале Синиша Кнежевић, шеф Одсека за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом Татијана Милић Мандић, руководилац Службе Вождовац Жељка Зеленовић Вуковић, шеф Одсека за издаваштво Зорана Павловић и правно кадровски аналитичар Данијела Николић, посетила је 9. новембра Филијалу Љубљана, највећу Регионалну службу словеначког Завода за запошљавање.

Прочитај више
Вести

10.11.2023.

Зиђин Купер одржао „Дан отворених врата“ у Мајданпеку

На иницијативу кинеске компаније Serbia Zijin Copper и њиховог огранка у Мајданпеку, а у сарадњи са борском Филијалом Националне службе за запошљавање, у Мајданпеку је 8. новембра одржан „Дан отворених врата“, на ком је кинески послодавац представио незапосленима пословање своје компаније и актуелну понуду слободних послова.

Прочитај више