Вести

24.12.2021.

Јубиларна година пуна успеха

У просторијама Филијале Ниш Националне службе за запошљавање данас је одржана завршна конференција, на којој су презентовани резултати рада нишке филијале у овој години. Конференцији су присуствовали директор НСЗ Зоран Мартиновић, директори сектора Националне службе, као и бројни послодавци и остали партнери НСЗ из града Ниша.

Прочитај више
Вести

26.11.2021.

Сарадња служби за запошљавање Србије и Црне Горе

У Београду је одржан радни састанак представника Националне службе за запошљавање Републике Србије и Завода за запошљавање Црне Горе. Са црногорском делегацијом, коју је предводио в. д. директора Завода за запошљавање Горан Фолић, разговарали су директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и заменик директора Петар Јарић, са сарадницима. У делегацији ЗЗЗ ЦГ су били Хаџи Весна Вујошевић, председница УО Завода и Наташа Девић, в. д. помоћника директора Сектора за евиденције и анализу у области запошљавања и информациони систем.

Прочитај више
Вести

25.11.2021.

НСЗ добила плакету за подршку Савезу параплегичара и квадриплегичара Србије

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић присуствовали су Свечаној академији поводом обележавања 30 година од оснивања Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије (СПИКС), која је јуче одржана у хотелу „Президент“ у Ивањици.

Прочитај више
Вести

09.11.2021.

Сарадња Националне службе за запошљавање и кластера

Представници Сектора за подршку запошљавању Националне службе за запошљавање, Одељења за развој односа са послодавцима, били су иницијатори састанака са представницима компанија које су у саставу Кластера туризма, образовања, пословања и социјалних програма и Кластера модне и одевне индустрије Србије, који су одржани 29. октобра и 4. новембра.

Прочитај више
Вести

08.11.2021.

Бирам успех

UNICEF Србија у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Националном службом за запошљавање, уз стручну подршку и партнерство са Gi Group и партнерима, имплементира пројекат „Унапређење запошљивости младих кроз радне праксе“. Циљ пројекта је да се кроз програм радних пракси подржи друштвена и економска инклузија младих, посебно младих из осетљивих група, пружајући им прилику за обуку, развој вештина и знања тражених на тржишту рада.

Прочитај више
Вести

29.10.2021.

Конференција Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе

Представници Националне службе за запошљавање Републике Србије учествовали су на онлајн конференцији Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (CPESSEC), 27. и 28. октобра у Загребу, у склопу овогодишњег председавања Хрватског завода за запошљавање радом CPESSEC-а.

Прочитај више
Вести

26.10.2021.

Сарадња Националне службе за запошљавање и Немачке савезне агенције за запошљавање

У Београду је 25. октобра одржан радни састанак представника Националне службе за запошљавање Републике Србије са делегацијом Савезне агенције за запошљавање Савезне Републике Немачке и Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ).

Прочитај више
Вести

21.10.2021.

Мали Зворник добио још 23 нова предузетника

У Малом Зворнику су директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и председник општине Зоран Јевтић, 19. октобра уручили уговоре корисницима субвенције за самозапошљавање. Тако су, уз финансијску подршку НСЗ и општине од 5 милиона и 750 хиљада динара, двадесет три мештанина Малог Зворника статус незапосленог заменила статусом предузетника.

Прочитај више
Вести

18.10.2021.

Светски дан борбе против артритиса

„Национална служба за запошљавање кроз различите програме активне политике запошљавања, као и кроз посебне програме намењене особама са инвалидитетом, подстиче запошљавање ове категорије незапослених“, рекао је директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић на конференцији „Време је за посао“, посвећеној запошљавању особа са реуматским и коштано-зглобним болестима. Конференцију у Београду, поводом обележавања Светског дана борбе против артритиса – 12. октобра, организовали су Удружење оболелих од реуматских болести Републике Србије и Удружење реуматолога Србије.

Прочитај више
Вести

15.10.2021.

Уручени уговори послодавцима и незапосленим лицима

Филијала за град Београд НСЗ организовала је доделу уговора послодавцима и незапосленим лицима који су у току 2021. године конкурисали по јавним позивима за учешће у програмима и мерама активне политике запошљавања. Уговоре су уручили министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић, директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић и заменик директора НСЗ Петар Јарић.

Прочитај више
Вести

08.10.2021.

До краја године око 4000 нових предузетника у Србији

Током посете министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарије Кисић Тепавчевић и генералног директора Националне службе за запошљавање Зорана Мартиновића граду Нишу свечано су додељене одлуке за самозапошљавање по Споразуму НСЗ и града Ниша у Официрском дому.

Прочитај више
Вести

01.10.2021.

Уз подршку града и НСЗ 31 Чачанин креће у приватни бизнис

Приликом прошлонедељне посете Чачку министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарије Кисић Тепавчевић и директора Националне службе за запошљавање Зорана Мартиновића, уприличена је додела одлука за самозапошљавање незапосленим лицима пријављеним на евиденцију чачанске НСЗ.

Прочитај више
Вести

21.09.2021.

Уручени уговори за jавне радове и стручну праксу

У просторијама Градске управе Краљева, у понедељак 20. септембра, организована је свечана додела уговора о реализацији пројеката јавних радова и програма стручне праксе, који се суфинансирају средствима Националне службе за запошљавање и Града Краљева.

Прочитај више
Вести

19.09.2021.

Држава одлучно и храбро иде ка смањењу незапослености и побољшању услова рада

Држава одлучно и храбро иде ка смањењу незапослености и побољшању услова рада, истакла је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, која је у Старој Пазови присуствовала додели уговора корисницима субвенција – незапосленим лицима за самозапошљавање и послодавцима за запошљавање лица са евиденције Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Вести

13.09.2021.

Програм „Моја прва плата“ користан и за младе људе и за послодавце

Млади се након завршетка школовања при аплицирању за посао суочавају са проблемом недостатка радног искуства. Програм „Моја прва плата“ Националне службе за запошљавање нуди могућност плаћеног оспособљавања и каснијег заснивања радног односа. О томе је за Вести ТВ „Прва“ говорио Зоран Мартиновић, директор Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Вести

26.08.2021.

Први састанак домаћих институциjа за бољи одговор на потребе нашег становништва за повратак, реинтеграциjу или регуларне миграциjе

Са циљeм умрeжавања и размeнe знања, каo и пoдизања нивoа сарадњe, oдржан je двoднeвни састанак измeђу савeтника Mиграциoних сeрвисних цeнтара (MСЦ) Нациoналнe службe за запoшљавањe (НСЗ), лoкалних пoвeрeника Кoмeсариjата за избeглицe и миграциje РС (КИРС), oрганизациjа цивилнoг друштва и глoбалних прoграма „Mиграциje за развoj” (ПME) и „Mиграциje и диjаспoра” (ПMД) кoje у Србиjи, у oквиру Нeмачкe развojнe сарадњe, спрoвoди ГИЗ.

Прочитај више