Дoгађаjи

28.09.2023.

Признање Градске библиотеке у Новом Саду за изузетну сарадњу новосадској филијали НСЗ

Градска библиотека у Новом Саду обележила је свој дан, у петак, 22. септембра, у Дигиталном омладинском центру, свечаним програмом. Том приликом, уручено је и посебно признање Националној служби за запошљавање за изузетну дугогодишњу сарадњу. Овогодишњи програм обележавања Дана библиотеке био је посвећен пре свега деци и младима, у контексту двеју значајних годишњица – 190 година од рођења најпознатијег српског дечјег песника, Јована Јовановића Змаја, познатијег као Чика Јова Змај, и 68 година постојања и рада Дечјег одељења Библиотеке.

Прочитај више
Дoгађаjи

25.09.2023.

У Лебану почела реализација мера активне политике запошљавања

У Лебану су крајем прошле седмице уручени уговори овогодишњим корисницима програма јавних радова, стручне праксе и самозапошљавања. Преко ових мера активне политике запошљавања биће ангажован укупно 81 незапослени са евиденције Испоставе Лебане НСЗ.

Прочитај више
Дoгађаjи

25.09.2023.

У Пријепољу почиње са радом 81 нови предузетник

У просторијама Филијале Пријепоље Националне службе за запошљавање 21. септембра је организована свечана додела уговора корисницима субвенције за самозапошљавање, на основу Споразума о суфинансирању, потписаног са Општином Пријепоље.

Прочитај више
Дoгађаjи

22.09.2023.

Велика заинтересованост незапослених на сајму за ОСИ у Београду

Филијала Београд Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градском општином Врачар организовала је сајам запошљавања на којем је 25. послодаваца из Београда, исказало потребу за запошљавањем преко 150 ОСИ радника. На сајму који је одржан 21. септембра у простору општине , највише слободних послова понуђено је за позиције: возача, декоратера, продавца, сарадника за подршку, помоћног радника у производњи, магационера, административног радника, курира, агента у кол центру, књиговође, помоћног књиговође, физиотерапеута, психолога, неговатељице, спремачице, медицинске сестре, радника у трезору, радника у обезбеђењу, саветника у осигурању, помоћног радника у кухињи, шанкера, конобара, правног саветника, тапетара, кројача и сервисера намештаја.

Прочитај више
Дoгађаjи

21.09.2023.

Самозапошљавање и ново запошљавање у Врању

Представници врањске Филијале Националне службе за запошљавање и Града Врања доделили су 19. септембра уговоре корисницима програма самозапошљавања и запошљавања незапослених лица из категорије теже запошљивих.

Прочитај више
Дoгађаjи

20.09.2023.

У Ваљеву одржан Сајам запошљавања

Филијала Ваљево Националне службе за запошљавање је, у сарадњи са Градском управом Ваљева, организовала 14. септембра у ваљевском Дому културе Сајам запошљавања на којем је 12 послодаваца огласило потребу за запошљавањем укупно 250 нових радника.

Прочитај више
Дoгађаjи

19.09.2023.

„Пет година изазова, посвећености и успеха агенције за квалификације”

У просторијама Привредне коморе Србије 15. септембра је одржана конференција под називом „Пет година изазова, посвећености и успеха агенције за квалификације”, на којој су учествовали и представници Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Дoгађаjи

19.09.2023.

У Великој Плани додељени уговори за самозапошљавање и ново запошљавање

Представници смедеревске Филијале Националне службе за запошљавање и Општине Велика Плана доделили су 18. септембра у том граду уговоре корисницима програма самозапошљавања и запошљавања незапослених лица из категорије теже запошљивих.

Прочитај више
Дoгађаjи

18.09.2023.

Београдска филијала НСЗ партнер манифестације Дан српских превозника

Након четири године паузе, ове јесени поново су се традиционално окупили пружаоци услуга превоза терета. Дан српских превозника одржао се 15. септембара, на Београдском сајму), где је Национална слузба за запосљавање Филијала за град Београд имала свој штанд.

Прочитај више
Дoгађаjи

15.09.2023.

У Економско-трговинској школи у Краљеву одржан Сајам запошљавања

У просторијама Економско-трговинске школе у Краљеву 13. септембра је одржан Сајам запошљавања, као део међународног пројекта „Почетници на тржишту рада“, а у оквиру ширег програма „Еразмус“ који се реализује у сарадњи са Школским центром Постојна из Словеније.

Прочитај више
Дoгађаjи

15.09.2023.

НСЗ на састанку 17 билатералних привредних комора

У београдском хотелу Метропол Палаце, 12. септембра је одржан још један традиционални Интернатионал Нетwоркинг сусрет, који сваке године окупља чланице билатералних пословних удружења у нашој земљи.

Прочитај више
Дoгађаjи

08.09.2023.

У Пријепољу одржан округли сто посвећен социјализацији ОСИ

У организацији Удружења дистрофичара златиборског округа, у пријепољском Дому културе 6. септембра је одржан округли сто на тему “Изазови и перспективе у организованом деловању особа са инвалидитетом у локалној заједници”, на којем су учествовали представници Националне службе за запошљавање и других локалних институација.

Прочитај више
Дoгађаjи

08.09.2023.

У Крушевцу додељени уговори за самозапошљавање

У Градској управи Крушевца јуче је 58 незапослених добило уговоре по овогодишњем програму доделе субвенција за самозапошљавање, који заједничким средствима финансирају Национална служба за запошљавање и Град Крушевац.

Прочитај више
Дoгађаjи

05.09.2023.

На Звездари одржана трибина „Укључи се, запосли ме“

У организацији Удружења особа са инвалидитетом Београда, у Градској општини Звездара 30. августа одржана је трибина „Укључи се, запосли ме“, којој су присуствовали министарка за бригу о породици и демографији Дарија Кисић, представници локалне самоуправе, Секретаријата за привреду, Националне службе за запошљавање, привредници и незапослене особе са инвалидитетом (ОСИ).

Прочитај више
Дoгађаjи

30.08.2023.

У Чачку креће реализација Стручне праксе и Самозапошљавања

У оквиру спровођења локалног акционог плана запошљавања Чачка за 2023. годину, градоначелник Милун Тодоровић данас је у Скупштини града уручио одлуке о реализацији програма Стручна пракса по захтевима 10 послодаваца.

Прочитај више
Дoгађаjи

21.07.2023.

Лакше до посла уз Програм приправништва

Филијала Националне службе за запошљавање у Новом Пазару посебну пажњу посвећује подстицању запошљавања младих. Како би изашли у сусрет послодавима и што боље презентовали актуелне јавне позиве и конкурсе за ову категорију незапослених, посебан акценат стављен је на промоцију Програма приправништва са средњом стручном спремом. У том смислу, представници Службе обишли су Медијску кућу “А1ТВ нет“, послодавца који већ три године уназад успешно користи овај програм.

Прочитај више
Дoгађаjи

19.07.2023.

За превазилажење тешкоћа у запошљавању особа са инвалидитетом неопходан је комлементаран и системски приступ актера на тржишту рад

На тему “Измене услова Јавног конкурса за организовање спровођења јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2023. години, а који се односи на запошљавање особа са инвалидитетом“ одржан је састанак којем су поред представника ресорног министарства, учествовали и представници Националне службе за запошљавање, присуствовали и представници Националне организације особа са инвалидитетом (НООИС), Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије (СПИКС) и Савеза за церебралну и дечију парализу Србије (Савез ЦДП Србије).

Прочитај више
Дoгађаjи

12.07.2023.

Самозапошљавање у Пријепољу и Прибоју

У пријепољској Филијали и прибојској Испостави Националне службе за запошљавање 10. јула су додељени уговори овогодишњим корисницима субвенције за самозапошљавање. Уговоре са НСЗ је потписало 20 незапослених из Прибоја и 21 незапослен из Пријепоља, међу којима и једна особа са инвалидитетом (ОСИ).

Прочитај више
Дoгађаjи

26.06.2023.

У Новом Пазару додељени уговори корисницима програма самозапошљавања

Филијала Нови Пазар Националне службе за запошљавање организовала је 22. јуна доделу уговора корисницима програма самозапошљавања у фоајеу Културног центра у Новом Пазару.

Прочитај више
Дoгађаjи

26.06.2023.

Онлајн обуке – савремен начин учења

У Чачку је 22. јуна уприличена додела сертификата полазницима онлајн обуке за вођење пословних књига коју је реализовала Национална служба за запошљавање. Кроз три циклуса обука 59 незапослених лица са евиденције Филијале Чачак успешно је положило завршни тест и добило сертификате, док је 11 полазника добило потврде да су похађали програм обуке.

Прочитај више
Дoгађаjи

26.06.2023.

Додељени сертификати полазницима обука у Панчеву

У просторијама филијале Панчево, 21. јуна, организована је додела сертификата за полазнике обуке за вођење пословних књига и обуке за дигитални маркетинг, које су обухватиле укупно 43 полазника. Извођачи обука су „Идего“ доо из Београда и Агенција „Свети Сава“ из Чачка, а обуке су реализоване преко портала online обуке Националне службе за запошљавање.

Прочитај више
Дoгађаjи

21.06.2023.

Додела уверења полазницима обуке за вођење пословних књига

Полазницима Обуке за вођење пословних књига, која се реализује онлајн на платформи за учење, 17 и 20. јуна 2023. године представници Филијале Пријепоље доделили су уверења о успешно реализованој обуци.

Прочитај више