Вести

10.11.2023.

Зиђин Купер одржао „Дан отворених врата“ у Мајданпеку

На иницијативу кинеске компаније Serbia Zijin Copper и њиховог огранка у Мајданпеку, а у сарадњи са борском Филијалом Националне службе за запошљавање, у Мајданпеку је 8. новембра одржан „Дан отворених врата“, на ком је кинески послодавац представио незапосленима пословање своје компаније и актуелну понуду слободних послова.

Представници компаније су том приликом тражиоцима запослења пружили детаљне информације о тренутној понуди 50 радних места у области рударске, машинске и електро струке. Процењује се да је овај догађај посетило преко 300 потенцијалних кандидата који су имали прилику да на лицу места обаве прелиминарни разговор са представницима послодавца, предају им своје радне биографије и одмах конкуришу за запослење.

Догађају су присуствовали и в.д. директора борске Филијале НСЗ Лидија Начић са сарадницима и Дарко Марјановић из Одељења за развој односа са послодавцима у Дирекцији НСЗ.

- Дошли смо да подржимо овај својеврстан Сајам запошљавања, који је попут сајмова какве и ми организујемо, осим што сада посао нуди само један велики послодавац. Видимо да је интересовање велико, што је веома добро и што ће, надамо се, резултирати брзим запошљавањем нових кадрова – поручила је Начићева.

Према речима представника НСЗ, „Дан отворених врата“ Зиђин Купера у потпуности је испунио како очекивања компаније тако и очекивања окупљених тражилаца запослења. Представници Зиђина су изразили велико задовољство добрим одазивом грађана, због чега очекују да ће у наредном периоду успети да обезбеде довољан број одговарајућих радника. Такође, ова велика компанија планира, како кажу, да и убудуће настави добру праксу да кроз запошљавање, обуке и подршку образовању одржава дугорочне и узајамно корисне односе у заједницама где послује.