Послови

29.11.2023.

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР „Др РАДОВАН БУЛАТОВИЋ“

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР „Др РАДОВАН БУЛАТОВИЋ“ Пећ 38310 Гораждевац тел. 064/44-23-849 e-mail: zcentarpec@gmail.com

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР
„Др РАДОВАН БУЛАТОВИЋ“

Пећ
38310 Гораждевац
тел. 064/44-23-849
e-mail: zcentarpec@gmail.com

1. Доктор медицине специјалиста у специјалистичкој делатности / специјалиста интерне медицине
на одређено време до 6 месеци

Опис послова: превенира, дијагностикује и лечи болести поремећаје коришћењем специјализованих метода и техника, кроз примену принципа и процедура савремене медицине, о чему води прописану медицинску документацију; организује и спроводи мере на очувању и унапређењу здравља појединца и породице, ради на откривању и сузбијању фактора ризика за настанак болести, прати здравствено стање становништва на свом подручју и осигурава податке за потребе здравствене статистике, утврђује ризике за здравље, предлаже и спроводи мере за њихово отклањање, спроводи здраствено - васпитне активности и остварује сарадњу са кључним појединцима и организацијама у заједници; организује и спроводи прописане систематске, циљане и скрининг прегледе из области интерне медицине; учествује у посебним програмима (мере у току епидемија и масовних несрећа, мере за рано откривање болести); обавља послове дијагностике за коју је специјализован, о чему сачињава специјалистички извештај; обавља специјалистичке прегледе и упућује на даљу дијагностику и прегледе, одређује начин и врсту лечења, прати ток лечења и усклађује мишљење и предлоге за наставак лечења, одређује врсту и дужину кућног лечења и прати његово спровођење; прописује лекове и медицинска средства, као и медицинско - техничка помагала у складу са важећим прописима; упућује пацијената на начин спровођења терапије и начина живота, рада и исхране; у случају потребе збрињава пацијенте на месту нагло насталог обољења, којима је неопходно указивање хитне медицинске помоћи, по потреби прати пацијента у хитном санитетском транспорту до одговарајуће здравствене установе; спроводи здравствену заштиту пацијената оболелих од болести за чију превенцију, дијагностику и лечење је специјализован; учествује у унапређењу квалитета здравствене заштите; обавља консултације са другим здравственим радницима и здравственим сарадницима; планира, надзире и евалуира спровођење здравствене заштите. Обавља и друге послове из домена своје стручне спреме по налогу непосредног руководиоца, односно директора.

УСЛОВИ: стручна спрема / образовање: високо образовање: на интегрисаним академским студијама, по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године и завршена специјализација из интерне медицине, у складу са Правилником о специјализацијама и ужим специјализацијама здравствених радника и здравствених сарадника; на основним студијама у трајању од најмање пет година по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године и завршена специјализација из интерне медицине, у складу са Правилником о специјализацијама и ужим специјализацијама здравствених радника и здравствених сарадника. Додатна знања / испити / радно искуство: стручни испит; лиценца; специјалистички испит (интерна медицина); најмање три године и шест месеци радног искуства у звању доктора медицине. Заинтересовани кандидати подносе у овереној копији: диплому о стеченом образовању; лиценцу; уверење о положеном стручном испиту; специјалистички испит (интерна медицина); извод из матичне књиге рођених; уверење о држављанству РС; извода из матичне књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме); кратку биографију са адресом, контакт телефоном, e-mail адресом.

2. Доктор стоматолгије – изабрани лекар
на одређено време до 6 месеци

Опис послова: превенира, дијагностикује и лечи болести, повреде и аномалије зуба, уста, вилица и лица, применом принципа и процедура савремене стоматологије, о чему води прописану медицинску документацију; врши систематске и друге прегледе предшколске и школске деце у циљу евидентирања обољења зуба, потпорног апарата зуба, меких ткива и постојања ортодонтских аномалија, бави се здравствено - васпитним радом; ради на унапређењу оралног здравља жена у току трудноће и 12 месеци после порођаја; упознаје пацијенте са дијагнозом и начином терапије, поставља дијагнозу и предлог за протетско збрињавање, ради на изради и одржавању фиксних и мобилних протетских надокнада, лечи каријес зуба и његове компликације, лечи обољења потпорног апарата зуба - пародонтопатије и врши екстракције зуба, када је то неопходно; упућује пацијенте на специјалистичко – консултативне прегледе у установи или на више нивое здравствене заштите; контролише рад зубног асистента и протетског техничара; збрињава хитна стања у области стоматологије; обавља послове поливалентне стоматологије за све категорије становништва; учествује у унапређењу квалитета стоматолошке здравствене заштите; обавља консултације са другим здравственим радницима и здравственим сарадницима; планира, надзире и евалуира спровођење стоматолошке здравствене заштите. Обавља и друге послове из домена своје стручне спреме по налогу непосредног руководиоца, односно директора.

УСЛОВИ: стручна спрема / образовање: високо образовање из области стоматлоогије: на интегрисаним академским студијама, по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године; на основним студијама у трајању од најмање пет година, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године. Додатна знања / испити / радно искуство: стручни испит; лиценца. Заинтересовани кандидати подносе у овереној копији: диплому о стеченом образовању; лиценцу; уверење о положеном стручном испиту; извод из матичне књиге рођених; уверење о држављанству РС; извода из матичне књиге венчаних (ако је кандидат променио презиме); кратку биографију са адресом, контакт телефоном, e-mail адресом.

ОСТАЛО: Кандидати који испуњавају услове огласа могу бити позвани на разговор ради пружања додатних информација које могу бити важне за доношење одлуке о избору кандидата, о чему одлуку доноси в.д. директора. Пре заснивања радног односа кандидат који буде изабран је дужан да достави: уверење да се против кандидата не води истрага или кривични поступак (уверење издаје суд) не старије од 6 месеци; уверење о (не) кажњавању (уверење издаје полицијска управа) не старије од 6 месеци; лекарско уверење као доказ о здравственој способности за послове за које се заснива радни однос – уверење не сме бити старије од 6 месеци. Рок за подношење пријаве је 8 дана од дана објављивања конкурса на порталу Националне службе за запошљавање. Одлуку о избору кандидата доноси в. д. директора. Одлука о избору кандидата који ће бити примљен у радни однос биће донета у року од 30 дана од дана истека рока за подношење пријава и иста ће бити објављена на веб-страници Здравственог центра Пећ (www.zdravstvenicentarpec.com), као и на огласној табли ЗЦ Пећ. Одлука ће кандидатима бити достављена електронским путем на достављену меил адресу. Приложена конкурсна документација неће се враћати кандидатима. Пријавом на оглас кандидат даје своју сагласност за обраду података о личности у сврху избора у радни однос. Подаци се не могу користити у друге сврхе. Пријаве се могу послати поштом на адресу: Здравствени центар Пећ – пријава на конкурс, нема улице бб., 38310 Гораждевац, или доставити лично у Здравствени центар Пећ, Служби за правне, кадровске и администартивне послове, са назнаком за које радно место се подноси пријава на конкурс. На коверти обавезно навести име и презиме. Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати. Пријаве достављене електронском поштом биће одбачене и неће се узети у разматрање.