Дoгађаjи

13.05.2022.

Заједно до истог циља

На сајму запошљавања LINK2JOB, који је одржан у хотелу „Метропол“ у организацији Центра за развој каријере компаније LINK2JOB, Национална служба за запошљавање представила је своје програме и мере активне политике запошљавања.

У понуди је било више од 350 радних места у домаћим и интернационалним компанијама.

Поред велике шансе да на сајму пронађу или промене запослење, сва заинтересована лица добила су на поклон бесплатан онлајн курс енглеског језика или један од модула ECDL курса по избору.

На штанду Националне службе за запошљавање незапослени су у директном контакту са представницима службе, могли да унапреде своју радну биографију и добију стручне савете како да се на најбољи начин представе послодавцима.

„Сајмови запошљавања су мера активне политике запошљавања замишљене као сусрет понуде и тражње, где на једној страни имате послодавце који трагају за квалитетним људима, а са друге стране незапослена лица која траже запослење. Зато је добро што долази до оваквих сусрета и Филијала за град Београд се годинама труди да их организује у што већем броју “ рекао је Синиша Кнежевић заменик директора Филијале за град Београд.

Кнежевић је подсетио да је НСЗ расписала јавне позиве за запошљавање лица из теже запошљивих категорија – програм новозапошљавање и да је конкурс отворен до 30.новембра 2022. године, односно до утрошка средстава.

„Сви конкурси за  мере које се односе на особе са инвалидитетом отворени су до 31. децембра, као и конкурс за само запошљавање који је активан до 25. маја, а који се спроводи у сарадњи са Скупштином града Београда “ додао је Кнежевић.

Као и сваке године, организатор сајма је обезбедио могућност израде професионалне фотографије за CV, корисна предавања и радионице компетентних стручњака, као и могућност да кроз Job Box за симулацију интервјуа заинтересована лица открију како их послодавци виде и укажу на најчешће грешке које се дешавају у комуникацији  приликом конкурисање за радно место.

Циљ сајма је промоција знања и усавршавања, као и давање подршке у изградњи успешне каријере, али и проналажење нових могућности професионалног усавршавања.