Дoгађаjи

07.03.2023.

Велико интересовање нишких привредника за конкурсе НСЗ

У сарадњи са Регионалном привредном комором Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа и Дели бизнис клубом из Ниша представници Националне службе за запошљавање Филијале Ниш одржали су презентацију 13. јавних позива и активних мера запошљавања. Промоције су одржане 6.марта у Регионалној привредној комори и Дели бизнис клубу у Нишу.

Присутне послодавце је испред Привредне коморе поздравио помоћник директора и координатор сектора индустрије Саша Матејић и том приликом нагласио значај дугогодишње сарадње са Националном службом која је допринела повећаном задовољству послодаваца. 

Директор Филијале Ниш Бобан Матић, истакао је да су и ове године издвојена значајна средства за подстицај запошљавања незапослених лица, а да ће приоритет приликом укључивања у програме и мере АПЗ-а имати лица из категорије теже запошљивих, као и особе са инвалидитетом.

Програме и мере активне политике запошљавања присутнима је представила заменица директора Вања Стојковић. Кроз презентацију послодавце је информисала о  активностима које спроводи Национална служба за запошљавање, а које се односе  на субвенционисано запошљавање незапослених лица из категорија теже запошљивих, на јавне радове,  организовање стручне праксе, обука и других врста подршке.  

Присутни привредници, како они који су већ користили програме НСЗ, тако  и нови, показали су  велико интересовање за представљене програме и мере и нису крили задовољство што су имали прилику да на једном месту чују све информације, важне како за решење кадровских питања, тако и за опште пословање.

Презентацијама јавних позива НСЗ Филијале Ниш присуствовао је велики број послодаваца, који су позвани да конкуришу и користе све програме и мере Националне службе, како финансијске тако и информативно-саветодавне услуге, а све у циљу повећања запослености. 

Неколико дана раније одржане су презентације Јавних позива и у Научно технолошком парку у Нишу и у општини Алексинац. У наредним данима планирано је да сарадници НСЗ Филијале Ниш одрже презентације и у другим градским општинама