Дoгађаjи

22.09.2023.

Велика заинтересованост незапослених на сајму за ОСИ у Београду

Филијала Београд Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градском општином Врачар организовала је сајам запошљавања на којем је 25. послодаваца из Београда, исказало потребу за запошљавањем преко 150 ОСИ радника. На сајму који је одржан 21. септембра у простору општине , највише слободних послова понуђено је за позиције: возача, декоратера, продавца, сарадника за подршку, помоћног радника у производњи, магационера, административног радника, курира, агента у кол центру, књиговође, помоћног књиговође, физиотерапеута, психолога, неговатељице, спремачице, медицинске сестре, радника у трезору, радника у обезбеђењу, саветника у осигурању, помоћног радника у кухињи, шанкера, конобара, правног саветника, тапетара, кројача и сервисера намештаја.

Заменик директора НСЗ Филијале за град Београд Синиша Кнежевић, захвалио се општини Врачар на подршци коју пружа када је организација сајмова за запошљавање у питању и казао „ако упоредимо неке претходне године, на пример 2014. године, на евиденцији филијале Београд било је преко 120 хиљада незапослених и преко 5 хиљада особа са инвалидитетом“.

Кнежевић је истакао да данас тај број, на евиденцији филијале Београд износи око 46 хиљада, од чега су око 900 лица активни тражиоци запослења, када се говори о особама са инвалидитетом.

„ Захваљујући свим активним мерама НСЗ овај број је смањен“ објаснио је.

Он је најавио сајам запошљавања, за остала лица,  који ће се одржати 10. новембра у Младеновцу.

Председник Градске општине Врачар Милан Недњљковић истакао је добру дугогодишњу сарадњу са Националне службе за запошљавање, посебно са београдском филијалом. 

„ Ово је четврти сајам запошљава за ОСИ који се одржава на Врачару у сарадњи са НСЗ, и оно, на шта сам посебно поносна јесте то да данас, на сајму, имамо и тумача за знаковни језик као и то што су натписи ученика сајма исписани Брајевим писмом“ рекла је помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Биљана Барошевић.

Циљ сајма је успостављање непосредног контакта између послодаваца који имају потребу за запошљавањем радника и незапослених лица која активно траже посао, како би послодавци обезбедили адекватне кандидате, а незапослена лица пронашла одговарајуће запослење.

Национална служба за запошљавање организује и друге програме који омогућавају да још већи број незапослених лица нађе посао што доприноси смањењу броја незапослених у Београду.

Према великом броју посетилаца који су посетили Сајам и разговарали са представницима послодаваца Сајам запошљавања је оправдао очекивања организатора.