Дoгађаjи

27.10.2023.

Ужичка јавна предузећа упозната са програмом „Моја прва пата“

У просторијама Филијале Ужице НСЗ јуче је за представнике градских јавних предузећа одржана презентација програма запошљавања младих без радног искуства „Моја прва плата“.

Садржај програма Моја прва плата представницима јавних предузећа је презентовао Радољуб Шуњеварић, начелник Одељења за програме запошљавања, предузетништво, образовање и обуке, а догађају је присуствовала и в.д. директора ужичке Филијале НСЗ Зорица Милошевић.

Том приликом Милошевићева је изразила задовољство због великог одзива послодаваца на презентацију, нагласивши да сваке године НСЗ објављује јавне позиве за које влада велико интересовање послодаваца и незапослених.

- Ово је прилика да послодавцима приближимо програм Моја прва плата, односно ову прву фазу програма током које послодавци пријављују своје потребе за радном снагом – рекла је Милошевићева.

У циљу што боље реализације програма, послодавцима су детаљно представљене појединости јавног позива, а указано им је и на подршку на коју могу да рачунају. Њима је скренута пажња и на специфичности и обавезе које треба да испоштују током спровођењем програма.

По завршетку презентације послодавцима су дати одговори на сва питања и недоумице које су имали у вези са учешћем у актуелним мерама активне политике запошљавања.