Дoгађаjи

22.02.2022.

Уз учешће 105 послодаваца представљени конкурси НСЗ у Привредној комори Србије

Национална служба за запошљавање у сарадњи са Привредном комором Србије, путем Зоом платформе, 18. фебруара упознала је око 105 послодаваца из целе Србије са мерама активне политике запошљавања за 2022. годину и позвала их да запошљавају незапослена лица користећи актуелне јавне позиве и финансијску подршку Националне службе.

Компаније, чланице Коморе, информисане су да је за реализацију мера активне политике запошљавања ове године издвојено 6,55 милијарди динара. Посебно је било речи о 12 јавних позива и конкурса које је Национална служба за запошљавање расписала 31. јануара и који су намењени ангажовању незапослених лица са евиденције службе, која припадају категоријама теже запошљивих. Указано је да су јавни позиви намењени ангажовању особа са инвалидитетом отворени до краја године и да за већину осталих послодавци могу да конкуришу  до 30. новембра, осим за спровођење јавних радова, где је рок за подношење захтева 15. март 2022. године. Учесници презентације су информисани  да су ове, у односу на претходну годину, код већине мера повећани финансијски износи намењени незапосленим лицима. Овом приликом су представљени и други видови подршке који се могу остварити сарадњом са Националном службом за запошљавање.

Била је то и прилика да се укаже на значај директних и сталних  контаката свих актера на тржишту рада, о чему сведочи и добра сарадња Националне службе за запошљавање са Привредном комором Србије која је допринела јачању и унапређењу услова на тржишту рада, повећањем задовољства послодаваца квалитетом одабраних кандидата  и запослених радника.