Послови

29.11.2023.

УСТАНОВА ЗА КУЛТУРУ ДОМ КУЛТУРЕ СРБОБРАН

УСТАНОВА ЗА КУЛТУРУ ДОМ КУЛТУРЕ СРБОБРАН

УСТАНОВА ЗА КУЛТУРУ ДОМ КУЛТУРЕ СРБОБРАН
Oглашава 
ЈАВНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ 
ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ

I Установа у којој се радно место попуњава: Установа за културу Дом културе Србобран, Цара Лазара 6, 21480 Србобран

II Радно место које се попуњава: 

Шеф рачуноводства
на неодређено време
1 извршилац

Опис послова: проверава исправност финансијско рачуноводствених образаца; врши билансирање прихода и расхода; врши билансирање позиција биланса стања; води евиденције о реализованим финансијским плановима и контролише примену усвојеног контног плана; припрема и обрађује податке за финансијске прегледе и анализе, статистичке и остале извештаје везане за финансијско - материјално пословање; припрема податке, извештаје и информације о финансијском пословању; преузима изводе по подрачунима и врши проверу књиговодствене документације која је везана за одлив и прилив готовине; контира и врши књижење; спроводи одговарајућа књижења и води евиденцију о задужењу и раздужењу; врши обрачун амортизације, повећања и отуђења основних средстава; прати и усаглашава прелазне рачуне и пренос средстава по уплатним рачунима са надлежним државним органима; врши усаглашавање главне и помоћне књиге потраживања по основу принудне наплате; врши контролу књижења на контима главне књиге и усаглашавања преноса средстава између подрачуна, прилива и одлива средстава по изворима; води помоћне књиге и евиденције и усаглашава помоћне књиге са главном књигом; чува и архивира помоћне књиге и евиденције; сачињава и припрема документацију за усаглашавање потраживања и обавезе; припрема документацију за обрачун и исплату плата, накнада и других личних примања, припадајућих пореза и доприноса; припрема и обрађује документацију за пословне промене исказане на изводима рачуна.

Услови: стручна спрема: високо образовање: на студијама (основне академске/ основне струковне студије) у обиму од 180 ЕСПБ бодова, по пропису који уређује високо образовање, почев од 7. октобра 2017. године; на студијама у обиму од најмање 180 ЕСПБ, по пропису који уређује високо образовање, почев од 10. септембра 2005. године до 7. октобра 2017. године; на студијама у трајању до три године, по пропису који је уређивао високо образовање до 10. септембра 2005. године; радно искуство: најмање пет година радног искуства на пословима са средњим образовањем; предност имају кандидати са најмање 3 године радног искуства у јавним установама за културу који су индиректни корисници буџетских средстава.

Општи услови за рад: да кандидат има здравствену (психичку и физичку) способност за рад на пословима радног места које се попуњава путем конкурса, да није правоснажно осуђиван на безусловну казну затвора од најмање шест месеци, да учеснику конкурса раније није престајао радни однос због теже повреде дужности из радног односа.

Компетенције које се у изборном поступку проверавају:

Посебне функционалне компетенције у одређеној области рада:
1) финансијско-материјални послови
1) буџетси систем
2) терминологију, стандарде, методе и процедуре из области буџетског рачуноводства и извештавања;
3) поступак извршења буџета;
4) релевантне софтвере.
- провераваће се усмено кроз симулацију типичног проблема који се јавља на радном месту, а који кандидат треба да реши.

Посебне функционалне компетенције за одређено радно место 

Прописи из делокруга радног места: Закон о буџетском систему, Закон о платама државних службеника и намештеника, Закон о јавним набавкама, Закон о општем управном поступку, Закон о буџету Републике Србије, Закон о раду, Закон о доприносима за обавезно социјално осигурање, Правилник о стандардном класификационом оквиру и контном плану за буџетски систем, Правилник о начину и поступку обављања платног промета у оквиру консолидованог рачуна трезора, Правилник о начину припреме, састављања и подношења финансијских извештаја корисника буџетских средстава, корисника средстава организација за обавезно социјално осигурање и буџетских фондова, Правилник о условима и начину вођења рачуна за уплату јавних прихода и распоред средстава тих рачуна, Правилник о елементима електронске фактуре, форми и начину доставе пратеће и друге документације кроз систем електронских фактура, начину и поступку електронског евидентирања обрачуна пореза на додату вредност у систему електронских фактура и начину примене стандарда електронског фактурисања, Правилник о начину и поступку преноса неутрошених буџеских средстава Републике Србије на рачун извршења буџета Републике Србије, Правилник о начину коришћења средстава са подрачуна конослидованог рачуна трезора РС, односно других рачуна, начину пласирања новчаних средстава, као и начину извештавања о коришћењу, односно инвестирању средстава, Правилник о начину садржају и начину извештавања о планираним и звршеним расходима за плате у буџетима локалне власти, Правилник о садржају и начину финансијког извештавања о планираним и оствареним приходима и примањима и планираним и извршеним расходима и издацима јединица локлане самоуправе, Уредба о буџетском рачуноводству - провераваће се усмено кроз симулацију типичног проблема који се јавља на радном месту, а који кандидат треба да реши.

Вештине - познавање рада на рачунару – практична провера (рад на рачунару).

Напомена: У погледу провере - познавање рада на рачунару, ако поседујете важећи сертификат, потврду или други одговарајући доказ о познавању рада на рачунару, на траженом нивоу и желите да на основу њега будете ослобођени провере вештине - познавање рада на рачунару, неопходно је да уз пријаву доставите и тражени доказ у оригиналу или овереној фотокопији.
Комисија ће на основу приложеног доказа донети одлуку да ли може или не може да прихвати доказ који сте приложили уместо провере. 

III Место рада: Установа за културу Дом културе Србобран, 21480 Србобран, Цара Лазара 6.

IV Рок за подношење пријаве на јавни конкурс је 10 дана, и почиње да тече првог дана по објављивању овог огласа и истиче 08.12.2023. године.

V Лице које је задужено за давање обавештења о јавном конкурсу: Дејан Корцеба, телефон 021/733-555.

VI Aдреса на коју се подноси пријава за јавни конкурс: Установа за културу Дом културе Србобран, 21480 Србобран, Цара Лазара бр. 6 - Конкурсној комисији, са назнаком „За јавни конкурс за попуњавање радног места - шеф рачуноводства“.

VII Датум оглашавања: 29.11.2023. године. 

VIII Докази који се прилажу уз пријаву на јавни конкурс: 
- потписана пријава са радном биографијом (пријава треба да садржи контакт податке - адресу, број телефона, имејл); 
- потписана изјава у којој се учесник јавног конкурса опредељује да ли ће сам прибавити доказе о чињеницама о којима се води службена евиденција или ће то орган учинити уместо њега - образац 1, доступан је на званичном сајту Домa културе Србобран, https://dk-srbobran.rs/, и уз овај оглас;
- доказ о траженој стеченој стручној спреми (оверена фотокопија дипломе, односно уверења),
- уверење о држављанству, не старије од 6 месеци (оригинал или оверена фотокопија);
- фотокопија личне карте, или очитана биометријска лична карта, 
- уверење МУП РС да кандидат није осуђиван за кривично дело, на безусловну казну затвора од најмање шест месеци - не старије од 6 месеци (оригинал или оверена фотокопија);
- докази о стеченом радном искуству у струци (потврде, решења, уговори, копија радне књижице и други акти из којих се може утврдити на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком периоду је стечено радно искуство);
- уколико је кандидат радио у државном органу, односно органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе - оригинал или оверена фотокопија потврде да кандидату није престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа;

У складу са чланом 103 ЗУП-а, кандидат може овластити поступајући орган да прибави доказе о којима се води службена евиденција, а то су, у смислу овог огласа: 
- уверење о држављанству, не старије од 6 месеци ;
- уверење МУП РС да кандидат није осуђиван за кривично дело, на безусловну казну затвора од најмање шест месеци - не старије од 6 месеци.

У обрасцу изјаве - образац 1, кандидат је дужан да назначи које доказе ће прибавити сам, а за које овлашћује поступајући орган да их прибави. У случају да не назначи за одређене доказе, да овлашћује поступајући орган да исте прибави, а наведене доказе не приложи, сматраће се да пријава кандидата није потпуна.

IX Провера оспособљености, знања и вештина кандидата у изборном поступку: са кандидатима чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве и потпуне и уз које су приложени сви потребни докази и који испуњавају услове за рад на оглашеном радном месту, назначене вештине и знања биће проверени у просторијама Установe за културу Дом културе Србобран, Србобран, Цара Лазара бр. 6, о чему ће кандидати бити обавештени телефонским путем или електронском поштом на бројеве или адресе које су навели у пријави.

X За радно место које се попуњава конкурсом, радни однос се заснива на неодређено време.
XI Конкурс спроводи конкурсна комисија образована одлуком директора Установe за културу Дом културе Србобран бр. 223/2023 од 07.11.2023. године.

Напомене: 
Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве, биће одбачене. Јавни конкурс спроводи Конкурсна комисија коју је именовао директор Установe за културу Дом културе Србобран биће одбачене решењем конкурсне комисије против кога се може изјавити приговор директору Дома културе Србобран у року од 5 дана од дана пријема решења. 
Овај конкурс се објављује на интернет презентацији Установe за културу Дом културе Србобран, https://dk-srbobran.rs/, и сајту Националне службе за запошљавање, а обaвештење о јавном конкурсу и адреса интернет презентације на којој је објављен конкурс објављује у међуопштинским новинама које излазе на мађарском језику „Magyar szo”.