Дoгађаjи

10.04.2023.

Успешно завршена обука за вођење пословних књига у Панчеву

Прошле недеље је, у просторијама филијале Панчево, 18 полазница, које су успешно завршиле обуку за вођење пословних књига, добило сертификате. Едукација је реализована преко портала online обуке Националне службе за запошљавање, од краја децембра прошле до фебруара ове године.

Директорка панчевачке филијале Јелена Шиник честитала је полазницама на успешно  завршеној обуци и пожелела им срећу у даљем тражењу посла. Нагласила је да за обуке НСЗ за тржиште рада увек влада велико интересовање, а да се нови online начин извођења обука показао као успешан модел.

Полазнице су исказале задовољство што су имале прилику да се укључе у обуку и да је успешно заврше. Сагласиле су се да је важна стална едукација како би повећале своје шансе за запослење.

Циљна група за ову обуку су била незапослена лица на евиденцији НСЗ са најмање четвртим нивоом образовања и која су могла да прате обуку преко рачунара. Обука је обухватила укупно 140 часова, односно 105 сати, и сав материјал за учење је био доступан полазницима на порталу. Полазнице су имале и помоћ предавача преко чета, тако што су на свом профилу имале опцију постављања питања и добијања одговора, а доступан је био и форум који је садржао питања и одговоре других полазника.