Дoгађаjи

19.07.2023.

Усагласити потребе послодаваца и незапослених жена на тржишту рада

На иницијативу Удружења ”Жене на прекретници”, 17. јула 2023. године у Београду, одржан је скуп на тему „Како усагласити потребе послодаваца и незапослених жена 45+“

Поред организатора, догађају су  присуствовали представници Националне службе за запошљавање, Уније послодаваца Србије, портала Инфостуд, као и представнице реномираних послодаваца, које се баве људским ресурсима.

Националну службу за запошљавање представљала је Јасмина Шантић, начелница Одељења за развој односа са послодавцима у Сектору за подршку запошљавању, која је присутне упознала са мерама активне политике запошљавања, које имају за циљ подршку запошљавањеу теже запошљивих лица са евиденције незапослених, међу којима су свакако препознате и жене.

„Да би се потешкоће у запошљавању превазишле и како би се теже запошљиве категорије брже и лакше прилагодиле потребама послодаваца, потребно је већа укљученост  друштва и свих институција“, закључила је Шантићева.

Циљ скупа био је да се у разговору са послодавцима расветле потребе послодаваца, сагледају постојеће препреке, али и могућности за запошљавање жена старијих од 45 година и тиме укрсте потребе послодаваца за радном снагом и потребе жена које чекају своју шансу за запослењем.