Дoгађаjи

13.03.2024.

Уручени сертификати полазницима обуке „Пут до успешног предузетника“ на Звездари

Након успешно завршене дводневне обуке „Пут до успешног предузетника“, 30 незапослених са подручја београдске општине Звездара добило је сертификате, које су им уручили заменик директора Филијале за град Београд НСЗ Синиша Кнежевић и председник општине Звездара Владан Јеремић.

Председник ГО Звездара Владан Јеремић је честитао полазницима на успешно завршеној обуци, а представницима НСЗ се захвалио на сарадњи у спровођењу ове обуке, као и свих других активности које доприносе смањењу броја назапослених. Добитницима сертификата пожелео је и срећу у самозапошљавању, односно покретању бизниса за који су се определили.

Синиша Кнежевић се захвалио полазницима обуке што су указали поверење Националној служби за запошљавање и истакао да су добијањем сертификата стекли формални услов за конкурисање по јавном позиву за доделу субвенције за самозапошљавање. Кнежевић се захвалио и представницима ГО Звездара на сарадњи, истичући да ово није једини вид сарадње ове општине и НСЗ.

Он  је подесетио на јавне позиве и конкурсе, програме и мере које спроводи НСЗ, који ће се ускоро расписати.

Градска општина Звездара и Национална служба за запошљавање имају дугогодишњу одличну сарадњу. 
Прошле  године обуку „ Пут до успешног предузетника“ завршило је 1289 незапослених лица од којих је 361 лице добило субвенције за самозапошљавање на територији Београда.  
Свечаности су присуствовали Бранислава Познановић руководилац Службе НСЗ Звездара и Милош Стојилковић, члан већа ГО Звездара.