Унапређење запошљивости дугорочно незапослених особа са инвалидитетом

Пројекти 27.01.2022.

Циљ пројекта, који је реализовао Форум младих са инвалидитетом у партнерсву са Националном службом за запошљавање Републике Србије и Заводом за запошљавање Црне Горе, је био унапређење запошљивости дугорочно незапослених особа са инвалидитетом, путем креирања и реализације пакета мера и услуга, као и јачањем социјалне инклузије на тржишту рада. Пројектом је планирано истраживање о положају дугорочно незапослених особа са инвалидитетом и тржишта рада, дизајнирање пакета мера за профилисање корисника, реализација обуке за професионалце (саветнике у НСЗ), реализација пакета мера за профилисање корисника, реализација тренинга за бизнис сектор, реализација посредовања у запошљавању, као и реализација мера подршке послодавцима за радну интеграцију особа са инвалидитетом. 

У оквиру пројекта је развијен портал www.zaposljavanje.fmi.rs као подршка особама са инвалидитетом у процесу тражења посла, а који ће омогућити да своја знања и вештине представе послодавцима путем овог новог онлајн алата.

Донатор: Министарство финансија Републике Србије (Development of innovative, integrated youth tailored services and social inclusion models, IPA 2014)
Носилац пројекта: Форум младих са инвалидитетом
Период имплементације: 2019 – 2021. година
 

Прочитај више

Овај вебсајт користи cookies да би вам обезбедили најбољу услугу. Додатне информације можете пронаћи на страници Политика приватности.

Прихвати