Дoгађаjи

05.03.2024.

Унапређење сарадње јагодинске Филијале НСЗ и компаније Fischer

Представници Филијале Јагодина Националне службе за запошљавање посетили су 29. фебруара компанију Fischer, где су одржали састанак са менаџментом у циљу подизања нивоа сарадње, превасходно по питању услуга посредовања при запошљавању, прелиминарне селекције кандидата и успоствљања контаката са кандидатима који би одговарали кадровским потребама тог предузећа.

Гости из НСЗ прво су обишли производни погон Фишера, компаније која послује у Јагодини већ готово 3 године, а бави се производњом висококвалитетних инструмент панела и компоненти централне контроле за унутрашњост аутомобила.

Током састанка и разговора, представници послодавца су колегама из НСЗ предочили са којим се изазовима суочавају у задовољењу тренутних и будућих кадровских потреба. Они су исказали велико интересовање за сарадњу са Националном службом као партнером који им може пружити подршку у обезбеђивању квалитетних кадрова.

С обзиром на то да је подршка коју Филијала Јагодина пружа послодавцима стална и сигурна, и компанија Фишер је претходних година већ користила програме „Стручна пракса“ и „Моја прва плата“, како би ангажовала младе кадрове који су показали довољно знања, интересовања и мотивисаности за професионално усавршавање и напредовање.

Иначе, Фишер у наредном периоду планира проширење пословања и запошљавање близу 100 нових радника различитих врста и нивоа квалификација, при чему ће, како је договорено, појачана сарадња са НСЗ бити усмерена на брзо и лако регрутовање потребних кандидата.