Послови

30.08.2023.

у звању референт

ОСНОВНИ СУД У ЛЕБАНУ

ОСНОВНИ СУД У ЛЕБАНУ
Лебане, Цара Душана 118
тел. 016/843-531

 

Записничар у звању референт
на одређено време до 6 месеци

Опис послова: по годишњем распореду послова обавља све дактилографске послове у предметима додељеним у рад судији код кога је распоређен, пише записнике, врши унос текстова по диктату и са диктафонских трака, врши препис текстова и рукописа и израђује све врсте табела, у сарадњи са корисницима услуга коригује унете податке, стара се о савременом обликовању текста, припрема и штампа завршене материјале и дистрибуира их корисницима услуга, стара се о чувању и преносу података, доступности материјала, исправности биротехничке опреме и рационалном коришћењу канцеларијског и другог потрошног материјала, води уписник за евиденцију штампаних ствари и публикација, води евиденцију о свом раду, ради и друге послове по налогу председника суда.

Услови: предвиђени су Правилником о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Основном суду у Лебану I I Су.9-9/2022 од 15.12.2022. године а то су: III или IV степен средње стручне спреме, друштвеног, природног или техничког смера, најмање две године радног искуства у струци, познавање рада на рачунару, положен испит за дактилографа IА или IБ класе, положен државни стручни испит и потребне компетенције за ово радно место.

Општи услови за рад: држављанство Републике Србије, да је учесник конкурса пунолетан, да учеснику конкурса раније није престао радни однос у државном органу због теже повреде радне дужности из радног односа, да учесник конкурса није осуђиван на казну затвора од најмање шест месеци.

У изборном поступку вршиће се провера посебних функционалних компетенција пријављених кандидата и обавиће се интервју са свим пријављеним кандидатима.
Провера ће се вршити писаним тестом и разговором са кандидатима.
Датум провере биће накнадно одређен, а о чему ће кандидати бити благовремено обавештени.

Посебне функционалне компетенције које ће се проверавати су следеће:
а) познавање прописа: Судски пословник, Закон о општем управном поступку, Закон о државним службеницима, познавање подзаконских аката, интерних процедура и других аката органа релевантних за обављање послова радног места записничара, познавање прописа којима се уређује употреба печата и штамбиља у државном органу;
б) знања и вештине потребне за рад на пословном софтверу за управљање предметима.
Мерила која ће бити коришћена за вредновање функционалних компетенција су следећа: стручна заснованост, аналитичност, систематичност, структура рада и комплексност рада.

Рок за подношење пријаве на јавни конкурс је 8 дана и почиње да тече наредног дана од дана оглашавања јавног конкурса у периодичном издању огласа Националне службе за запошљавање.

Лице задужено за давање обавештења о јавном конкурсу: Ненад Стевановић, судијски помоћник Основног суда у Лебану, 016/843-531.

Адреса на коју се пријаве подносе: пријаве на конкурс са потребним доказима подносе се на шалтеру Основног суда у Лебану, на адреси Цара Душана бр. 118, или поштом на напред наведену адресу са назнаком „За конкурс - записничар”.

Подаци о доказима који се прилажу уз пријаву: потписану пријаву с назначеним радним местом за које учесник конкурише, биографијом, адресом пребивалишта и бројем контакта телефона, оригинал или оверену фотокопију дипломе којом се потврђује стручна спрема; доказ о радном искуству, оригинал или оверену фотокопију уверења о држављанству Републике Србије; оригинал или оверену фотокопију извода из матичне књиге рођених; уверење надлежног органа да кандидат није осуђиван (не старије од шест месеци); оригинал или оверену фотокопију уверења о положеном државном испиту, оригинал или оверену фотокопију сертификата о положеном испиту IА и IБ; попуњену и потписану изјаву о којој се кандидат опредељује да ли ће Основни суд у Лебану прибавити податке о чињеницама о којима се води службена евиденција (образац бр. 1), или ће то кандидат учинити сам (образац бр. 2).

Документа о чињеницама о којима се води службена евиденција су: уверење о држављанству, извод из матичне књиге рођених, уверење о положеном државном испиту и уверење да кандидат није осуђиван.

Одредбом чл. 9 и 103 Закона о општем управном поступку („Службени гласник РС” бр. 18/16 и 95/18) прописано је поред осталог, да у поступку који се покреће по захтеву странке орган може да врши увид, прибави и обрађује личне податке о чињеницама о којима се води службена евиденција када је то неопходно за одлучивање, осим ако странка изричито изјави да ће те податке прибавити сама.
Потребно је да кандидат попуни изјаву којом се опредељује за једну од две могућности, да Основни суд у Лебану прибави податке о којима се води службена евиденција (Образац 1), или ће то кандидат учинити сам (Образац бр. 2). Наведене обрасце изјава је могуће преузети на интернет адреси Основног суда у Лебану, управа@лб.ос.суд.рс.
Попуњену изјаву по Обрасцу бр. 1 или по Обрасцу бр. 2 је неопходно доставити уз наведене доказе, како би Основни суд у Лебану могао даље да поступа.
Пробни рад је обавезан за кандидате који први пут заснивају радни однос у државном органу.

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази, конкурсна комисија одбациће закључком.

Место, дан и време када ће се обавити провера оспособљености, знања и вештина кандидата у изборном поступку: Са кандидатима чије су пријаве благовремене, потпуне, јасне, уз које су приложени сви потребни докази и који испуњавају услове за оглашено радно место, Конкурсна комисија ће обавити проверу оспособљености, знања и вештина кандидата у изборном поступку, у просторијама Основног суда у Лебану, Цара Душана 118. Време и тачна просторија биће накнадно одређени, о чему ће кандидати бити благовремено обавештени.
Сви изрази, појмови и термини употребљени у овом огласу у граматичком мушком роду, подразумевају природни и мушки и женски род лица на које се односе.