Вести

17.06.2024.

У Вршцу почиње онлајн обука за књиговође

У просторијама Филијале Вршац Националне службе за запошљавање 14. јуна су потписани уговори са полазницима обуке за вођење послових књига. Обука ће бити одржана онлајн, а трајаће 105 наставних часова, односно око 20 радних дана.

Уговоре је полазницима уручио организатор образовања одраслих у вршачкој Филијали НСЗ Душан Николин, a присутне је поздравила и шефица Одсека за програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуке Емануела Марина Мохан.

- У оквиру другог по реду циклуса обука, данас је потписано 7 уговора са незапосленим лицима. За похађање обуке за вођење пословних књига до сада је укупно 27 лица потписало уговоре, а ова обука ће наставити да се одржава у континуитету током целе године - истакла је Моханова.

Обука за вођење послових књига је намењена незапосленима који имају завршен IV степен стучне спреме, при чему приоритет имају лица која су дуже на евиденцији незапослених.

Осим ове обуке, незапослени сваке године имају могућност да се пријаве и за неку другу обуку коју организује НСЗ. Тако су незапослени Вршчани од почетка ове године били у прилици да се укључе и у обуку за виљушкаристе, као и у основну информатичку обуку.