Дoгађаjи

08.03.2023.

У Врању одржан Форум послодаваца

У просторијама врањске филијале Националне службе за запошљавање 6. марта је одржан Форум послодаваца, на којем је присуствовало 34 привредника и других актера на локалном тржишту рада, као и представници градске Управе.

Имајући у виду да је циљ организовања Форума послодаваца успостављање непосредног и тематски дефинисаног контакта са послодавцима, овом приликом они су информисани о актуелним јавним позивима и конкурсима, мерама активне политике запошљавања и услугама Националне службе, као и о значају запошљавања теже запошљивих лица.

Начелница Одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере Силвана Гавриловић овом приликом је говорила и о обезбеђивању кандидата по пријавама потреба послодаваца за запошљавањем незапослених лица са евиденције НСЗ, о текућим и будућим потребама послодаваца за кадровима, као и о важности успостављања сарадње са новооснованим фирмама, а такође је било речи и о успостављању сарадње са послодавцима из исте делатности, о развијању партнерства и иновативности на тржишту рада.

Презентацију јавних позива и конкурса за реализацију мера активне политике запошљавања у овој години одржали су шеф Одсека за програме запошљавања, предузетништво и образовање и обуке, Благоје Јовановић и саветница за запошљавање особа са инвалидитетом Весна Станојковић.

Након презентације, в.д. директора Филијале Горан Живковић је покренуо дискусију у вези са условима различитих конкурса, у којој су присутни активно учествовали и постављали питања према својим интересовањима за конкретне програме НСЗ.