Дoгађаjи

30.09.2022.

У Великој Плани сајам запошљавања и додела уговора послодавцима

У Центру за културу „Масука“ у Великој Плани, 29.септембра одржан је сајам запошљавања током кога су председник Општине Велика Плана Игор Матковић и директорка смедеревске филијале НСЗ Јасмина Беочанин доделили уговоре послодавцима који су запослили 23 теже запошљива лица.

Уговоре су добила 23 послодавца, који су уз подршку  и удруженим средствима  у укупном износу од  5.217.500 динара од којих је 2.750.000 издвојила Општина и 2.467.500 динара Национална служба за запошљавање, запослили теже запошљива лица са евиденције НСЗ, Испоставе Велика Плана.

На сајму запошљавања су 24 послодавца понудила посао за 400 радника различитих профила и степена квалификацијa, металске, електро, графичке, угоститељске , трговачке, економске и других струка. Незапослени су на сајму,  у непосредном контакту посао потражили на штандовима различитих послодаваца међу којима су били: Kyungshin Cable Europe д.о.о. Смедеревска Паланка, Рај прагови д.о.о. Београд - огранак Рај прагови Велико Орашје, ДИС д.о.о. Крњево, Asa Ibelik  д.о.о. Београд- огранак производни погон Велика Плана, Macaron Moda д.о.о. Велика Плана, ВП Дима д.о.о. Велика Плана, СЗТР Арак Граф Смедеревска Паланка и други.

Како је истакла в.д. директора филијале Смедерево Јасмина Беочанин,  изузетан одзив и послодаваца и незапослих показује колико је, након двогодишње паузе због пандемије, сајам запошљавања важно место сусретања и интеракције између послодаваца и лица која траже запослење. Пожелела је срећу незапосленима у проналажењу и одабиру будућих послова, а послодавцима у избору најквалитетнијих кадрова. 

Председник Општине Велика Плана Игор Матковић је истакао да  Општина Велика Плана сваке године издваја значајна средства којима субвенционише запошљавање  и то, уз подршку Националне службе за запошљавање даје резултат, смањење броја незапослених.  Најавио је да ће се почетком наредне године отварити још три нове фирме које ће радити на територији Општине Велика Плана. 

Сајам је био изузетно посећен, позвано је око 1000 незапослених лица. На штанду Националне службе незапослени и послодавци су могли да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док су незапослени добили и помоћ у писању своје радне биографије.