Дoгађаjи

20.09.2023.

У Ваљеву одржан Сајам запошљавања

Филијала Ваљево Националне службе за запошљавање је, у сарадњи са Градском управом Ваљева, организовала 14. септембра у ваљевском Дому културе Сајам запошљавања на којем је 12 послодаваца огласило потребу за запошљавањем укупно 250 нових радника.

Велики  број незапослених који су посетили сајам могли су да пронађу запослење на штандовима послодаваца: ХК „Крушик“, „Вали“, „Горење“, „Публик“, „ Hansgrohe “, „ Ваљевска пивара“, „Urban technics“, Предшколска установа „Милица Ножица“, „Турна Пластик“, „МПК Трејд“, Дунав осигурање, ЈКП Видрак...

Највише слободних послова било је за електро, машинску, металску, хемијску и грађевинску струку, административне раднике, као и за раднике у производњи без обзира на ниво квалификација.

Сајам је званично отворио в.д. директора ваљевске Филијале НСЗ Милан Ђенадић, који је нагласио важност сарадње са локалним самоуправама када је у питању политика запошљавања и реализација мера које Влада Републике Србије спроводи преко ресорног министарства и Националне службе за запошљавање.

Присутнима се на догађају обратио и градоначелник Ваљева Лазар Гојковић који је поздравио незапослене суграђане и послодавце, поручивши да је Сајам запошљавања право место за сусрет свих оних који траже посао и свих оних којима су потребни радници.

Националној служби за запошљавање на сајму су се придружили и локални социјални партнери, као што су РФЗО, Градска управа, Привредне коморе и Туристичке организације, тако да су посетиоци могли да се информишу и о услугама ових институција.

У сарадњи са Факултетом за здравствене и пословне студије универзитета „СИНГИДУНУМ“ и Академијом струковнних студија „Западна Србија“, на манифестацији је истакнут значај образовних институција у реализацији заједничког циља, а то је што боља образовна структура незапослених лица на нашем тржишту рада.