Дoгађаjи

30.10.2023.

У Трстенику одржан Сајам запошљавања

У Ликовном салону у центру Трстеника 26. октобра је одржан Сајам запошљавања на којем је 9 послодаваца са подручја Општине Трстеник представило око 200 слободних радних позиција.

Највећа потражња била је пре свега за занимањима машинске, металске, грађевинске и електро струке, а тражени су били и ЦНЦ оператери, магационери, фарбари, возачи и радници у производњи.

У последњих годину и по дана ово је био трећи Сајам запошљавања у Трстенику који је организовала крушевачка Филијала Националне службе за запошљавање, уз подршку Општег удружења предузетника из Трстеника. 

Директор Филијале Крушевац НСЗ Предраг Марковић је на догађају похвалио сарадњу са локалном самоуправом и упознао послодавце и незапослене са тренутно актуелним програмима НСЗ. Он је подсетио да је у току пријављивање за програм запошљавања младих без радног искуства „Моја прва плата“. 

Филијала Крушевац НСЗ бележи константан пад незапослености. На евиденцији Филијале је на крају септембра било 16.154 незапослених са подручја Расинског округа, од чега 3.016 са подручја Општине Трстеник.