Дoгађаjи

12.04.2024.

У Сомбору одржан Сајам образовања

Филијала Сомбор Националне службе за запошљавање је 5. априла у Спортском центру „Соко“ организовала Сајам образовања на коме се матурантима основних и средњих школа представило дванаест факултета из Београда, Новог Сада, Зрењанина, Суботице и Сомбора, девет средњих школа из Сомбора и Суботице, као и две високе школе из Зрењанина и Суботице.

Свој штанд на сајму имала је и Академија Oкford - Агент из Јагодине, Едукативни центар из Сомбора и Градска библиотека „Карло Бијелицки“ из Сомбора. 

Циљ манифестације био је да се матурантима на једном месту прикаже понуда образовних институција са свим смеровима и профилима које нуде, као и могућност укључивања младих људи у разне обуке и едукације у циљу стицања нових знања и вештина. Значајну позицију заузела је и градска библиотека са поруком о значају писане речи у животу сваког човека.

Сајам је обелижило изузетно интересовање и велика посећеност младих људи, као и родитеља из читавог Западнобачког округа.

У току трајања сајма, Филијала Сомбор НСЗ је организовала радионице на тему професионалне оријентације деце, у које су били укључени матуранти основних школа.