Саопштења

18.03.2022.

У Смедереву сајам запошљавања 24. марта

Филијала Смедерево Националне службе за запошљавање у сарадњи са Градом Смедеревом организује сајам запошљавања 24. марта, од 10 до 12 часова, у просторијама хола Центра за културу Смедерево.

Учешће на  Сајму потврдило је 16 компанија, које су пријавиле потребу за запошљавањем 680 радника различитих профила занимања и степена стручности. Међу компанијама које ће се представити на сајму су и ХБИС ГРОУП Сербиа Ирон&Стеел, СЦХWИНГ СТЕТТЕР КАИЗЕН, Мабер Цомерц, РОСА ЦАТЕНЕ, ТОМИ ТРАДЕ, Желвоз, ЈУГОТЕX,  ВОЋАРЕСЦАР, Центар евроградња, ИВОX, РАКИЋ ЛТД, УР ИНКОГНИТО, СЗПР ФИОРИНИ, СТЕФАНИ-А, ЕМПЕРОЛИНЕ.

Од образовних профила потребних послодавцима највише ће понуда бити за: машинске инжењере, металопрерађиваче, раднике електро струке, браваре, завариваче, оператере на ЦНЦ машинама, шиваче текстила, обрађиваче дрвета, конобаре, куваре, шанкере, достављаче хране, пекаре, финансијске администраторе, продавце, економисте, комерцијалисте и правнике, помоћне раднике, портире, возаче...

На штанду Националне службе за запошљавање незапослени и послодавци ће моћи да добију све информације о актуелним програмима НСЗ за подстицање запошљавања, док ће незапослени моћи да потраже и помоћ у писању своје радне биографије (ЦВ).

Сајмови запошљавања омогућавају директан контакт послодаваца и незапослених лица и представљају добру прилику да на једном месту, непосредно од представника компанија, незапослени сазнају више о њиховим кадровским потребама и условима рада и да одмах, ако желе, конкуришу за посао. Улаз на сајам је слободан, а пожељно је да кандидати понесу више примерака радне биографије.