Дoгађаjи

10.06.2024.

У Панчеву понуђено 345 радних места

На градском корзоу у Панчеву је у среду, 5. јуна, одржан је Сајам запошљавања, у организацији НСЗ Филијале Панчево и Градске управе града Панчева. На сајму су 43 послодаваца понудила 345 радних места за раднике различитих занимања и квалификација, а неколико стотина незапослених лица посетило је ову манифестацију.

Сајам су отворили в.д. директора Филијале Панчево НСЗ Јелена Шиник и градски већник за рад, запошљавање и социјалну политику Миленко Чучковић.

“Град Панчево у оквиру Локалног акционог плана запошљавања има 7 мера међу којима су и сајмови запошљавања. Ми данас имамо, на овом сајму,  43 предузетника, који ће понудити 345 радних места   за радно способне  и један мали део за особе са инвалидитетом, који такође траже посао, а налазе се на евиденцији НСЗ.  У наредних шест месеци попуни се 30 посто радних места, а очекујемо да ће преко 100 људи добити посао“, изјавио је  Чучковић, градски већник за рад, запошљавање и социјалну политику.

В.д. директора Филијале Панчево НСЗ Јелена Шиник је, отварајући сајам, захвалила свима који су присутни, као и локалним партнерима који су подржали Сајам.

„Сајам запошљавања је само део активних мера које сваке године спроводи НСЗ, а овом приликом бих споменула успешну реализацију наших финансијских мера у које је до сада укључено 59 лица, док је по пројекту ИПА укључено 25 лица. Велико је  интересовање за програме самозапошљавања, запошљавања лица из категорија теже запошљивих као и стручне праксе. Захваљујем се и Градској управи града Панчева са којом већ годинама имамо одличну сарадњу и која је значајан партнер у реализацији овог догађаја“ истакла је Шиник.

Поред послодаваца, на Сајму су се на штандовима представили и гости као што су Регионална привредна комора Панчево и Удружење занатлија.

Понуда и на овогодишњем сајму је била шаролика, те су посао могли наћи  возачи камиона, шивачи, агенти теренске продаје, електричари, продавци, водоинсталатери али и дипломирани фармацеути, дипломирани правници, грађевински инжењери, инжењери електротехнике и многи други.

На  штанду НСЗ сви заинтересовани су могли да добију одговоре на питања о услугама и актуелним програмима  наше Службе, као и стручне савете у писању своје радне биографије.