Вести

10.04.2023.

У оквиру Сајма привреде „СПРЕГ“, у Ваљеву одржан и Сајам запошљавања

Филијала Ваљево Националне службе за запошљавање прошле недеље је, у сарадњи са Градом Ваљевом, организовала сајам запошљавања, на којем је 19 послодаваца исказало потребу за запошљавањем укупно 800 радника. Сајам је одржан у простору „Омни центра“ у оквиру Регионалног сајма привреде „СПРЕГ“.

Велики  број незапослених који су посетили сајам, послове су могли да пронађу на  штандовима компанија: Крушик, Вали, Горење, Публик, Слодел, Блист, Кеј, као и код нових великих инвеститора немачких Хансгрохе и Бизерба, који ће ускоро отворити своје погоне. Највише слободних послова било је за електро, машинску, металску и грађевинску струку, као и за раднике у производњи без обзира на ниво квалификација.

Посетиоцима сајма се обратио градоначелник Ваљева, а манифестацију је званично отворио директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, који је том приликом истакао важност сарадње са локалним самоуправама када је у питању политика запошљавања, као и мера које влада спроводи преко ресорног министарства и НСЗ.

Националној служби су се на сајму придружили и локални социјални партнери, као што су ПИО Фонд, РФЗО, представници градске Управе, Привредне коморе, Центра за социјални рад Колубарског округа и Туристичке организације, па су посетиоци могли да се информишу и о услугама ових институција.

У сарадњи са Факултетом за здравствене и пословне студије универзитета „СИНГИДУНУМ“ и Академије струковнних студија Западна Србија, у оквиру сајма су организована и предавања на теме „Квалитетан процес регрутације и селекције - изазови за тражиоце посла, послодавце и образовни систем“ и „Са дипломом до посла – како премостити јаз између дипломаца и послодаваца“, која су одржали професори ових образовних институција. Предавањима је присуствовао велики број студената завршних година студија, који ће убрзо постати тражиоци запослења.