Саопштења

03.11.2022.

У НИШУ 9. И 10. НОВЕМБРА САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА И ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

Нишка Филијала Националне службе за запошљавање и Град Ниш организују САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА И ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ, у среду и четвртак, 9. и 10. новембра 2022. године, од 10 до 14 сати, у „Официрском дому“ на нишавском кеју, у улици Орловића Павла 28а.

На сајму запошљавања ће учествовати око 30 послодаваца са понудом од око 1.100 слободних радних места за различите профиле занимања и степене квалификација, при чему ће акценат бити на суфицитарним занимањима као што су дипломирани економисти и правници.

Досадашња пракса је показала да је учешће на сајму одлична прилика за непосредан контакт између послодавца и тражиоца запослења. Сви послодавци који у наредних 6 месеци имају потребу за запошљавањем већег броја радника имаће првог дана сајма прилику да представе радне позиције у својим фирмама и изаберу најбоље кандидате.

Другог дана ће бити одржан сајам професионалне оријентације, на ком ће 20 средњих школа и 11 факултета презентовати своје смерове и наставне програме. Како је тржиште рада променљиво, млади ће на овом сајму имати прилику да сазнају све о занимањима и радним позицијама примереним њиховом формалном образовању, али и да у односу на потражњу на тржишту рада изаберу даље школовање које ће им обзбедити да у будућности лакше дођу до посла.