Дoгађаjи

01.12.2023.

У Кладову додељени уговори за реализацију програма стручне праксе и запошљавање особа из категорије теже запошљивих

У свечаној сали Скупштине општине Кладово су 28.11.2023. год. уручени уговори за реализацију мера активне политике запошљавања предвиђених локалним акционим планом. Том приликом уговоре је добило девет послодаваца за запошљавање десет особа из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима, као и седам младих особа ангажованих на стручној пракси. Уговоре су уручили председник Општине Кладово Саша Николић и вршилац дужности директора борске филијале НСЗ Лидија Начић.

Захваљујући сарадњи општине Кладово и Националне службе за запошљавање Кладово је добило нове кадрове у области угоститељства, производње намештаја, личних услуга, грађевинских, књиговодствених и техничких услуга, а још једној групи младих је кроз програм праксе омогућено да се стручно оспособи и  припреми за свет рада.

„Већ пет година уназад са Општином Кладово и председником Сашом Николићем имамо изузетну сарадњу по питању спровођења активних мера запошљавања на основу Локалног акционог плана запошљавања“, са задовољством је истакла директорка борске филијле НСЗ и објаснила да је захваљујући томе ове године 41 особа из Кладова добила прилику да ради. „Ако томе додамо и програме запошљавања који се реализују на основу републичких конкурса, са поносом можемо рећи да је више од 90 Кладовљана упошљено ове године“, закључила је Лидија Начић.

Председник општине Кладово такође је указао на значај спроведених мера запошљавања и то илустровао податком да је број незапослених Кладовљана на евиденцији у претходних пет година смањен за 16,53 %. „Захваљујем се свима на сарадњи, исказаној потреби, уложеном напору и вољи да се млади људи запосле“, нагласио је Николић и додао да ће и у предстојећем периоду Општина Кладово наставити са активностима и добром праксом у циљу даљег смањења незапослености.