Вести

12.04.2024.

У Бору додељени сертификати аранжерима цвећа

Представници борске Филијале Националне службе за запошљавање 10. априла уручили су сертификате полазницама које су успешно завршиле обуку за аранжирање цвећа.

Ова обука је била намењена особама са инвалидитетом (ОСИ) и реализована је у периоду од јануара до априла 2024. године, у цвећари „Кики свит“ у Бору. Обуку је похађало и успешно завршило 5 полазница. 

- Сматрамо да су овакве прилике, да особе са инвалидитетом стекну нова знања и вештине веома значајне, и јако смо задовољни што смо успели да овакву обуку организујемо за наше незапослене - поручила је у обраћању присутнима в.д. директора борске Филијале НСЗ Лидија Начић.

Све полазнице су изразиле задовољство реализованом обуком. 

- Ја сам презадовољна, обука је била заиста одлична и сарадња фантастична и са извођачем и међусобно са колегиницима - истакла је једна од полазница обуке Наташа Ивановић.

Она је објаснила да је њен хоби производња цвећа, те да је кроз ову обуку желела да усаврши и део који се тиче израде цветних аранжмана, због чега је веома захвална на пруженој прилици да и то научи. 

Након доделе сертификата, сви полазници су детаљно информисани о тренутно актуелним јавним позивима НСЗ за реализацију мера активне политике запошљавања у 2024. години, са акцентом на конкурсима који се односе на запошљавање особа са инвалидитетом.