Дoгађаjи

27.04.2023.

У Бољевцу послодавци тражили да запосле 400 радника

У организацији зајечерске Филијале и Испоставе Бољевац Националне службе за запошљавање, 26. априла је у поросторијама Културно образовног центра Бољевац одржан Сајам запошљавања, на којем је петнаестак послодаваца пријавило преко четристо слободних радних места.

Овогодишњи сајам обележила је веома разноврсна понуда послова, пре свега захваљујући кинеским фирмама које послују у склопу компаније Зиђин у Бору, али и послодавцима са територије Општине Бољевац. Најтраженија су била занимања из области рударства, попут рудара, рударских техничари и инжењера рударства, али су били тражени и механичари, возачи, машински и електротехничари, као и други радници техничких струка, конобари, шанкери, кувари, рецепционери, трговци...

Обраћајући се присутним послодавцима и тражиоцима запослења, директор зајечарске Филијале НСЗ Душан Младеновић је изразио захвалност и задовољство одазивом у великом броју, како послодаваца, тако и незапослених суграђана, а учеснике догађаја је поздравио и председник Општине Бољевац Небојша Марјановић. 

Бољевачки Сајам запошљавања је посетило више ид 450 неазпослених лица и тражилаца промене запослења, а на манифестацију су долазили и грађани околних места.