Вести

24.05.2023.

У Београду одржана конференција „HR Experience“

У београдском хотелу Метропол Палас 18 маја је одржана конференција „HR Experience“, коју је портал Инфостуд организовао како би представио и промовисао нове трендове у области људских ресурса, као и успешне ХР приче и праксе које могу помоћи унапређењу овог сектора, а тиме и целокупног пословања у нашој земљи.

Догађај је окупио најбоље домаће и стране ХР стручњаке, који су се током обраћања учесницима фокусирали на актуелности у области запошљавања, као и на међусобну размену информација, искустава и знања.

У складу са потписаним Споразумом о сарадњи Националне службе за запошљавање и портала Инфостуд, начелница Одељења за развој односа са послодавцима НСЗ Јасмина Шантић је имала прилику да обнови досадашње и оствари нове везе са компанијама и другим актерима на тржишту рада, чији су представници учествовали на конференцији.

Један од закључака конференције јесте да умрежавање социјалних актера представља често запостављен корак ка пословном успеху компанија и институција, а у питању је изузетно ефектна пракса у развоју пословања и система услуга.

Из угла Националне службе за запошљавање, односно њеног рада са послодавцима, умрежавање је драгоцено у сегменту долажења до информација које се тичу слободних послова и пословних прилика у компанијама, речено је на овом скупу.