Дoгађаjи

02.06.2022.

Тутински послодавци понудили 120 радних места

Служба Тутин новопазарске филијале НСЗ организовала је сајам запошљавања, 31. маја у сали Аутотехне, на коме је 20 послодавца понудило преко 120 слободних радних места.

На изузетно посећеном сајму, на коме је учествововало преко 800 незапослених лица,  највише су се тражили економисти,  грађевински  и машински инжењери, возачи камиона, тапетари, монтери намештаја, грађевински радници свих профила, конобари, кувари, продавци, шивачи текстила  и др.

Манифестацију је отворио директор новопазарске филијале НСЗ, Фахрудин Ђекић, уз присуство представника локалне самоуправе. 

„Скоро сви  послодавци који чествују на сајму редовно користе услуге НСЗ  и сматрам да ће се сарадња само надограђивати и у наредном периоду“, рекао је директор новопазарске филијале НСЗ, Фахрудин Ђекић.  Истакао је да се све мере активне политике запошљавања у Тутину реализују планираном динамиком и да ће, само ове године 40 нових привредних субјеката у Тутину, бити основано уз помоћ финансијских подстицаја НСЗ, кроз програм самозапошљавања.

Представница млекаре „Зоранић“ из Тутина, компаније која је дугогодишњи учесник сајмова у организацији Тутинске службе истиче велики значај организовања оваквог вида повезивања послодаваца и незапослених лица. Нада се да ће наћи одређени број возача са евиденције НСЗ, који су компанији потребни   у дистрибуцији готових производа на локалу.

Велики број незапослених лица који је  имао  прилику да на једном месту  упозна и представи се послодавцима из различитих  делатности,  сајам су  препознали као велики шансу да брзо дођу до посла. На штандовима НСЗ заинтересованим послодавцима  и незапосленим лицима пружене су  информације о свим актуелним услугама НСЗ, које су за њих доступне и бесплатне. 

Био је ово други сајам запошљавања који је од почетка године организовала  Филијала Нови Пазар.