Дoгађаjи

24.04.2023.

Трибина у Краљеву

У амфитеатру Средње машинско-техничке школе „14. октобар“ у Краљеву, 20. априла одржана је трибина на тему „Запошљавање младих“.

Трибину је организовала Филијала Краљево, чији стручни тим су сачињавали директорка филијале Краљево Снежана Прелић, начелник одељења за посредовање у запошљавању и планирање каријере Александра Божовић и саветник за планирање каријере Снежана Радевић.

Ученици завршних разреда средње школе, који се школују за занимања бравара, заваривача, модних кројача, оператера машинске обраде, машинског техничара за компјутерско конструисање имали су прилику да из прве руке сазнају шта је свет рада, какве су им шансе за запослење после завршетка школовања, шта им је потребно од докумената да би се пријавили на евиденцију НСЗ и какве врсте услуга могу да очекују од НСЗ. Упознати су са програмима Стручна пракса и  Моја прва плата, обукама Клуб за тражење посла и Обука за активно тражење посла. Ученике је највише интересовало планирање каријере и могућност да постану предузетници уз субвенције НСЗ. Трибина је протекла у интерактивном разговору, доброј комуникациј и ведрој атмосфери.