Дoгађаjи

03.08.2022.

Субвенцијом за самозапошљавање у Ћуприји покренути нови послови

У просторијама општине Ћуприја, председник Општине Јовица Антић и вршилац дужности директора Филијале Јагодина НСЗ Светлана Митровић уручили су 28. јула уговоре корисницима субвенције за самозапошљавање.

Уговоре је добило 9 будућих предузетника  који су приватни посао покренули уз финансијску подршку Националне службе за запошљавање и Општине Ћуприја. Уз подстицајна средства у износу од 300.000 динара определили су се да региструју услужне занатске и производне делатности, попут керамичара, електричара, производње намештаја, сервиса рачунара,  обраде стакла, одржавања објеката и других.

Председник општине Ћуприја Јовица Антић изјавио је да је циљ општине да подстиче развој малих и средњих предузећа и да и убудуће подржава људе са добрим идејама. Указао је  да се мера самозапошљавања показала као исправна јер се ти предузетници развијају и стварају нова радна места.  

Светлана Митровић је будућим предузетницима пожела успех и дугогодишње пословање истакавши да су њихове предузетничке идеје праве пословне прилике, с обзиром на дефицит занатских мајсторских услуга. „Са општином Ћуприја НСЗ остварује дугогодишњу успешну сарадњу у реалузији мера које дају набоље ефекте на локалном тржишту рада. Општина препознаје значај и издваја средства за меру самозапошљавања,  јер сваки нови предузетник доприноси привредном развоју Ћуприје и смањењу незапослености на локалном тржишту рада“, рекла је Митровић.

У овој години је из буџета општине Ћуприја и републичког буџета издвојено близу 5 милиона динара за финансирање мера које су препознате као потреба локалног тржишта рада. 

Сваке године у Ћуприји и Поморавском округу је све веће интересовање  незапослених лица за субвенцију за самозапошљавање и покретање сопственог бизниса. Тако је у том округу ове године године основана 121 предузетничка фирма.