Вести

15.04.2024.

Споразум о сарадњи Филијале Ниш и ГО Пантелеј

Директор Филијале Ниш Националне службе за запошљавање Бобан Матић и председница Градске општине Пантелеј Наташа Станковић потписали су у петак у свечаној сали општине Споразум о сарадњи у области запошљавања.

Планом реализације мера активне политике запошљавања, предвиђених локалним планским документом у области запошљавња општине, у 2024. години је предвиђена реализација програма самозапошљавање и јавних радова.

- Грађани са територије наше општине последњих година показали су највише интересовања за програм самозапошљавања и покретање сопствених послова.  Што се тиче мере јавних радова, корист је двострука, јер кроз овај програм покушавамо да помогнемо најугроженијим категоријама грађана, а истовремено током летњих месеци паркови и међублоковски простор наше општине биће уређенији - објаснила је председница опоштине.

У плану је да програмом доделе субвенција за самозапошљавање буде обухваћено 13 незапослених са териоторије Општине Пантелеј, док ће у програм јавних радова бити укључено још 8 незапослених Нишлија.

- За реализацију мера јавних радова и самозапошљава, који се спроводе по основу споразума о техничкој сарадњи, из буџета општине обезбеђена су средства по основу суфинансирања у износу од 2.000.000 динара по мери, док ће Национална служба за запошљавање учествовати са по 1.900.000 динара - саопштила је Јасмина Митић Виденовић, сарадница за односе са јавношћу Филијале Ниш НСЗ.