Дoгађаjи

24.04.2023.

Сајам запошљавања у Великом Градишту

У свечаној сали Опшине Велико Градиште, 20. априла одржан је сајам запошљавања који су су организовале две пожаревачке испоставе НСЗ, Велико Градиште и Голубац. Преко 170 слободних радних места различитих профила представило је 19 послодаваца са територија тих општина.

Отварајући манифестацију, директорка Филијале Пожаревац Соња Мирић Младеновић указала је да су сајмови запошљавања добро позната активност коју НСЗ спроводи дуги низ година.

„Овакви догађаји су добра прилика за сусрет на једном месту незапослених лица са већим бројем послодаваца, који имају реалне потребе за запошљавањем радника. Незапослени имају могућност да се непосредно представе послодавцима и на тај начин остваре прилику запослења у жељеном занимању“, казала је Мирић Младеновић. 

Учеснике сајма, послодавце, незапослене и госте су поздравили и заменик председника Општине Голубац Марко Стојаковић и представница Одељења за локални економски развој Марина Ранић који су незапосленима пожелели срећу у проналажењу жељеног запослења, а предузетницима успех у одабиру  адекватних радника. Изразили су задовољство дугогодишњом успешном сарадњом са пожаревачком филијалом НСЗ и испоставама Велико Градиште и Голубац 

У потрази за послом сајам је посетило преко 400 незапослених  који су могли да конкуришу за различита радна места. Највише потреба за радницима било је у занимањима произвођеча прехрамбених производа и агената теренске продаје. Тражили су се кувари, пекари, конобари, рецепционери, менаџери ресторана као део припреме за предстојећу летњу туристичку сезону ове две општине које из године у годину проширују туристичку понуду. Послодавци су тражили и раднике за послове бравара, металостругара, возаче, трактористе, монтере и ЦНЦ оператере, хигијеничаре и друге помоћне раднике.