Дoгађаjи

12.04.2023.

Сајам запошљавања у Тутину посетило више од 800 незапослених

Служба Тутин новопазарске филијале Националне службе за запошљавање успешно је реализовала сајам запошљавања, 11. априла, у сали Аутотехна у Тутину, на којем је учествовало 25 послодаваца са понудом од преко 120 слободних радних места.

Сајам је био изузетно добро посећен, будући да је регистрован долазак више од 800 незапослених са евиденције НСЗ. Од занимања, највише су били тражени дипломрани економисти, машински инжињери, заваривачи, возачи, тапетари, монтери намештаја, грађевински радници свих профила, административни радници, кувари, продавци и многи други.

Сајам је званично отворио директор новопазарске филијале НСЗ Фахрудин Ђекић, у присуству начелника Општинске управе Муамера Маврића и других представника локалне самоуправе.

- Имамо вишегодишњу добру сарадњу са свим послодавцима са територије општине Тутин и циљ нам је да на овом сајму они остваре успешну сарадњу са незапосленим лицима, како би на крају подстакли отварање нових радних места - истакао је Ђекић и нагласио да су значајна финансијска средства усмерена на подстицање запошљавања, кроз различите мере активне полтике запошљавања, што ће знатно утицати на побољшање пословне климе у Тутину.

- Незапосленост представља један од највећих проблема и изазова са којима се сусреће општина Тутин, због чега улажемо велике напоре да би дошло да смањења незапослености. Овај вид сарадње са НСЗ изузетно нам је значајан и верујемо да ћемо заједничким напорима створити бољу привредну слику у наредном периоду - поручио Маврић.

Представници компаније ДАЛЛАС из Тутина истичу велики значај оваквог вида повезивања са потенцијалним радницима. С обзиром на то да су имали велики одзив пријављених кандидата на сајму, надају се да ће и на коначном разговору са кандидатима доћи до квалитетних кадрова.

Иначе, ово је био први сајам запошљавања у овој години који је организовала новопазарска филијала НСЗ, а следећи је планиран већ за 13. април у Новом Пазару.