Дoгађаjи

30.05.2022.

Сајам запошљавања у Сремској Митровици

У Сремској Митровици, на првом овогодишњем сајму који је, 27.маја у Пословно-спортском центру „Пинки“, организовала Филијала НСЗ, 25 послодаваца је понудило више од 400 слободних радних места.

На штанду Националне службе за запошљавање незапослени и послодавци могли су да добију све потребне информације о актуелним програмима подстицања запошљавања. Своје програме представили су и гости сајма, представници УНИЦЕФ-а и ГИЗ-а у Србији.

Послодавци су највише тражили раднике за рад у гумарској, прехрамбеној и аутоиндустрији. Посао су могли да нађу незапослени различитих профила занимања: дипломирани инжењери, технолози, радници у производњи, радници машинске и електро струке, административни радници, возачи, магационери, бравари, месари, аутомеханичари и пакери. 

Обраћајући се учесницима сајма, вршилац дужности директора Филијале Сремска Митровица Маријана Грабић, нагласила је да је незапосленост у Сремској Митровици сведена на минимум и износи испод 5%.

Отварању сајма присуствовао је и заменик градоначелнице Сремске Митровице, Петар Самарџић.  

Послодавци, учесници сајма изразили су задовољство сајмом запошљавања као приликом да у директном контакту са незапосленима одаберу раднике који одговарају њиховим кадровским потребама. 

Процењује се да је сајам посетило више од 800 тражилаца запослења.