Дoгађаjи

27.05.2022.

Сајам запошљавања у Новом Пазару

На сајму запошљавања који је организовала Филијала Нови Пазар НСЗ учествовало је 35 послодаваца, који су понудили више од 200 слободних радних места.

Највише су се тражили: диплимирани грађевиски инжињери,дизајнери текстила, машински инжињери, административни радници, магационери, возачи камиона, шивачи, тапетари, кувари, конобари, помоћни грађевински радници и др.

Обраћајући се учесницима сајма, директор новопазарске Филијале НСЗ, Фахрудин Ђекић је рекао: „Сајам запошљавања је одлична прилика за незапослена лица и послодавце да на једном месту у веома кратком року, остваре своје циљеве и очекивања. Ово је само једна од нефинансијских мера активне политике запошљавања, коју спроводи НСЗ, а која има за циљ ефикасније подстицање запошљавања“. Захвалио је  свим послодавцима на учешћу на сајму, а посебно онима који су дошли  први пут , јер су Националну службу запошљавања препознали као поузданог партнера у проналажењу адекватних стручних кадрова.

Помоћник градоначелника Новог Пазара, Енсар Шкријељ, истакао је да Град подржава све активности које спроводи новопазарска филијала НСЗ и подсетио  да је ове године Град Нови Пазар у сарадњи са НСЗ, кроз Локални акциони план запошљавања издвојио 6 милиона динара за подстицање запошљавања својих суграђана.

Власник предузећа „АРС МЕРМЕР“ из Новог Пазара, Неџиб Халиловић, истакао је да је његова фирма први пут на сајму запошљавања и није крио одушевљење: „С обзиром да смо ми млада фирма, сматрам да је ово одличнан формат, да на једном месту дођемо до радника који су нам потребни и ову прилику користим да се захвалим НСЗ на позиву“.

Сајам је посетило око 1500  тражиоца запослења, који су искористили прилику да на једном месту успоставе брз и директан контакт са више послодаваца. Како је казала, рударско метарулсшки инжењер, Исмета Таани, изузетно јој је важно што је на сајму, јер жели да ради у својој земљи и свом родном граду: „Имала сам данас разговор са два послодавца и верујем да ће у наредном периоду уродити плодом и да ћу врло брзо бити позвана на разговор како би почела да радим.“