Дoгађаjи

04.10.2023.

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У НОВОЈ ПАЗОВИ

Трећи овогодишњи сајам у организацији НСЗ, Филијала Сремска Митровица одржан је у петак 29.09.2023. године у Комплексу Спортско рекреативних базена у Новој Пазови.

Учешће на сајму узело је 29 послодаваца који су исказали потребу за више од 650 слободних радних места.

Највише су тражени  радници III и IV степена стручне спреме било ког занимања, радници  у машинској  и електро обради, оператери у прехрамбеној производњи, компјутерски конструктори, инжењери затим трговци, али и радници на другим позицијама.

Посао су могли да нађу незапослени различитих профила занимања: фарбари, бравари, механичари, заваривачи, трактористи, виљушкаристи, керамичари,  менаџери производње, кувари, трговци административни радници, машински инжењери, продавци,  возачи  теретних  возила, радници у авио индустрији и др.

Обраћајући се учесницима сајма, вршилац дужности директора Филијале Сремска Митровица Маријана Грабић, нагласила је да је много веће интересовање послодаваца за присуствовање  сајмовима запошљавања, јер су потребе послодаваца за радницима све веће,  док је број незапослених лица на евиденцији Националне службе за запошљавање све мањи. Тренутно се на евиденцији испоставе Стара Пазова налази око 880 незапослених лица. На сајму је исказана потреба за више од 650 слободних радних места  на којима су посао могли да нађу незапослени, од радника у производњи до лица са завршеним факултетом.

На услузи незапосленима  и привредним субјектима,  били су запослени у Националној службе за запошљавање који су давали заинтересованима све потребне информације о актуелним програмима подстицања запошљавања.

Процењује се да је сајам посетило више од 800 тражилаца запослења.