Дoгађаjи

10.04.2023.

Сајам запошљавања и професионалне оријентације у Нишу

У амфитеатру Филозофског факултета у Нишу 6.априла одржан је први сајам запошљавања и професионалне орјентације у организацији Филозофског факултета под називом „Искористи прилику“, на којем је Филијала Ниш Националне службе за запошљавање као партнер активно учествовала и у оквиру едукативног дела студентима представила свој рад.

На сајму је учествовало 29 послодаваца који су понудили слободна радна места  професорима страних језика (немачког, француског, енглеског), социолозима и психолозима за рад у људским ресурсима, програмерима, а било је отврених позиција и за рад у већим нишким фабрикама.

Обраћајући се присутнима деканица факултета проф.др Наталија Јовановић казала је да је сајам окупио послодавце који запошљавају све профиле које школује Факултет, како би се студентима завршних година помогло да са њима ступе у директан контакт, увиде које су им све могућности на тржишту рада и да што лакше направе прве кораке у каријери.

„Жеља нам је да и послодавци препознају да наши студенти, због концепта студирања и ваннаставних активности, имају компетенције, вештине, знања и квалитете за рад са људима, у области људских ресурса, као и за лидерске и менаџерске позиције“, истакла је Јовановић. 

Програме и мере активне политике запошљавања Националне службе за запошљавање у оквиру едукативног програма сајма, присутнима су представили   директор Филијале Ниш НСЗ Бобан Матић и заменица директора Вања Стојковић. Они су позвали присутне да посете и сајам запошљавања који ће током маја организовати Филијала Ниш.

На штанду Националне службе за запошљавање највеће интересовање посетиоца било је за програме приправништва, стручне праксе и програм самозапошљавања.