Саопштења

21.03.2022.

Сајам запошљавања и професионалне оријентације у Нишу 25. марта

Филијала Ниш Националне службе за запошљавање позива незапослене суграђане на Сајам запошљавања и професионалне оријентације, који ће бити одржан у петак, 25. марта, од 10 до 14 часова у холу Научно технолошког парка Ниш (НТП), у улици Александра Медведева бб.

На сајму ће бројни послодавци представити своје понуде слободних радних места, док ће образовне установе имати прилику да ђацима и будућим студентима представе широки образовни потенцијал којим град Ниш располаже.

Међу послодавцима који су најавили долазак на Сајам запошљавања нашле су се и велике компаније као што су Xингyу, Футуре Форwард, Yура, ЗГ Лигхтинг, Тридониц, Qуалис, ДМВ, Дуалсофт и Леони. Понуда слободних радних места претежно је усмерена на занимања техничке и машинске струке, а посла ће бити и за стручњаке из ИТ сектора. Такође, догађај ће бити добра прилика и да студенти Електронског факултета остваре контакт са фирмама-чланицама НТП-а у којима је током студија могуће обавити сручну праксу.

У оквиру Сајма професионалне оријентације 14 образовних установа представиће нишким ђацима своје програме и образовне профиле, како би им што боље приближили и предочили потенцијалне могућности за бављење одређеним занимањима и тако им олакшали избор професије.

Нишка Филијала Националне службе за запошљавање сваке године организује сајмове запошљавања као једну од најефикаснијих мера за усклађивање понуде и потражње на тржишту рада. На сајму запошљавања послодавцима и незапосленима се пружа прилика да остваре непосредан контакт, размене информације и направе прелиминарну селекцију у складу са својим жељама и потребама.

Нишки Сајам запошљавања и професионалне оријентације биће одржан у оквиру дводневног Форума напредних технологија, који се организује под називом „ИНОВАЦИОНИ ЕКОСИСТЕМ КАО ФАКТОР КОНКУРЕНТНОСТИ“, 24. и 25. марта у Научно технолошком парку Ниш. Форум организују градска Канцеларија за локални економски развој, Научно технолошки парк, Регионална привредна комора Нишавског, Пиротског и Топличког управног округа и Универзитет у Нишу у сарадњи са НСЗ, Природно математичким, Електронским, Машинским и Економским факултетом, Факултетом Заштите на раду, Кластером напредних технологија НиКАТ, Друштвом еконимиста Ниша и Клубом привредника Наиссус.