Саопштења

18.04.2024.

Сајам запошљавања и образовања у Пријепољу 25. априла

Филијала Пријепоље Националне службе за запошљавање организује Сајам запошљавања, који ће по први пут у том граду пратити и Сајам образовања. Догађај је заказан за четвртак 25. април, са почетком у 11 часова, у сали хотела “Парк”, на адреси Валтерова бр. 2.

Очекује се учешће око 25 послодавца са понудом око 150 слободних радних места. Послодавци  су исказали потребу за запошљавањем радне снаге различитих профила - трговаца, административних и рачуноводствених радника, комерцијалиста, правника, производних радника, машинских техничара, шивача, столара, месара, конобара, кувара...

Незапосленима ће овогодишњи Сајам запошљавања и образовања пружити прилику да непосредно од послодаваца сазнају њихове кадровске потребе и услове рада, као и да у директној комуникацији представе послодавцима своје квалификације.

На Сајму запошљавања и образовања своје образовне профиле и смерове пријепољским основцима и средњошколцима представиће око 10 средњих школа и високошколских установа из Пријепоља и окружења. Ученици завршних разреда основних и средњих школа имаће прилику да се детаљније информишу о условима уписа, смеровима и наставним програмима, док ће средњошколци завршних разреда стручних школа, који не планирају наставак школовања, овом приликом моћи да се упознају са послодавцима и информишу о траженим занимањима.

Ђацима завршних разреда основних и средњих школа ће бити омогућен и разговор са саветником за планирање каријере из НСЗ на тему професионалне оријентације и избора занимања.

Детаљније информације о пријепољском Сајму запошљавања и образовања, сви заинтересовани послодавци, незапослени суграђани, ученици и представници образовних установа могу добити у Филијали Пријепоље НСЗ.