Саопштења

21.03.2024.

Сајам образовања и запошљавања у Лозници 28. марта

Лозничка Филијала Националне службе за запошљавање организује Сајам образовања и запошљавања у четвртак, 28. марта, од 11 часова, у Спортском центру ,,Лагатор“ у Лозници, на адреси Милоша Поцерца бр. 58.

На Сајму образовања ће учествовати 4 средње школе које ће ученицима завршних разреда основних школа са подручја Града Лознице презентовати своје образовне профиле и наставне програме, док ће ђаци завршних разреда средњих школа на овом догађају бити у прилици да се директно информишу код послодаваца о актуелној понуди послова и траженим занимањима. 

На Сајму запошљавања је најављено учешће 20 послодаваца са понудом од око 250 слободних радних места разних занимања. Највеће потребе послодавци су исказали за занимањима електро и машинске струке, угоститељске и трговинске струке, за економистима и правницима, као и за оператерима у производњи, шивачима и нк радницима.

Догађају ће присуствовати и Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине, представници градске самоуправе, Регионалне привредне коморе, Удружења особа са инвалидитетом Лагатор, као и других социјалних партнера.

На штанду Националне службе за запошљавање незапослени и послодавци моћи ће да добију све потребне информације о подстицајима и програмима запошљавања. Пожељно је да незапослени суграђани понесу на сајам своју радну биографију (ЦВ) у више примерака.

Филијала Лозница НСЗ већ дужи низ година организује сајмове запошљавања и образовања, при чему заједно са својим социјалним партнерима активно учествује у процесу запошљавања и препознавања изазова и потреба на локалном тржишту рада, а све како би се остварила што боља сарадња државних и локалних институција са приватним сектором по питању смањења незапослености на локалу.