Саопштења

15.03.2022.

Сајам образовања и запошљавања у Крагујевцу 17. и 18. марта

Филијала Крагујевац Националне службе за запошљавање учествоваће на Сајму образовања и запошљавања, који ће бити одржан 17. и 18. марта (четвртак и петак), од 10-16 сати, на Шумадија сајму, ул. Саве Ковачевића бб.

На Сајму ће учествовати 26 послодаваца из Шумадијског округа, који су исказали потребу за запошљавањем преко 700 нових радника. Највише слободних послова биће понуђено лицима машинских и металских занимања, од трећег до седмог степена стручне спрема (бравари, заваривачи, бравари монтери, оператери на ЦНЦ машинама, дипломирани машински инжењери различитих смерова). У понуди су  и радна места за магационере, електричаре, виљушкаристе, шиваче, конфекционаре, куваре, конобаре, столаре и тапетаре, као и за велики број других различитих радних позиција.

Незапослени ће имати прилику да на дводневном Сајму предају своје радне биографије и конкуришу за радна места која ће понудити компаније: Wацкер Неусон, Адиент Сеатинг, Сименс Мобилитy, Yанфенг Сеатинг, Форма идеале, Ником, Адиент Интериорс, ХТД Шумарице, Бертекс текстиле, Тригано приколице, Трнава промет и други. Такође, учешће на Сајму потврђено је и од стране компаније Леони из Краљева, која има потребу за запошљавањем радника у производњи, достављача материјала, магационера, техничара одржавања и инжињера.

Послодавци ће на сајму имати прилику да се представе незапосленим лицима, као и да се ближе упознају са потенцијалним кандидатима. Сајам запошљавања је добра прилика да се учесници упознају и са услугама и мерама које спроводи Национална служба за запошљавање. Незапосленима ће бити пружена помоћ у писању радне биографије (ЦВ).