Послови

06.12.2023.

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА

РЕПУБЛИКА СРБИЈА ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА


РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ДРЖАВНА РЕВИЗОРСКА ИНСТИТУЦИЈА

На основу члана 25 став 3 тачка 4) и члана 32 став 2 Закона о Државној ревизорској институцији („Службени гласник РС”, бр. 101/05, 54/07, 36/10 и 44/18-др. закон), Државна ревизорска институција оглашава 

ЈАВНИ КОНКУРС

Државни орган у којем се врши именовање на функцију: Државна ревизорска институција.

Функција: 

Секретар Институције
место рада Београд

Време на које се врши именовање: шест година, са могућношћу реизбора.

Услови за именовање секретара Институције: за секретара може бити именовано лице које испуњава опште услове за рад у државним органима и које има високо образовање из области правних или економских наука, на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова, мастер академским студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету; положен државни стручни испит; најмање осам година радног искуства у струци.

Докази који се прилажу уз пријаву на конкурс: биографија; оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству; оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених; оригинал или оверена фотокопија доказа о одговарајућој стручној спреми; оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном државном стручном испиту за рад у државним органима, односно о положеном правосудном испиту; оригинал или оверена фотокопија исправа којима се доказује тражено радно искуство у струци (потврда, решење и други акти којима се доказује на којим пословима, са којом стручном спремом и у ком временском периоду је стечено радно искуство).

Потребно је да кандидати пријаву потпишу својеручно.

Сви докази прилажу се у оригиналу или фотокопији која је оверена код јавног бележника (изузетно у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници, приложени докази могу бити оверени у основним судовима, судским јединицама, пријемним канцеларијама основних судова, односно општинским управама као поверени посао). Као доказ се могу приложити и фотокопије докумената које су оверене пре 1. марта 2017. године у основним судовима, односно општинским управама.

Законом о општем управном поступку („Службени гласник РС“, бр. 18/16, 95/18 - Аутентично тумачење и 2/23 - УС) прописано је, између осталог, да је орган дужан да по службеној дужности, у складу са законом, врши увид у податке о чињеницама неопходним за одлучивање о којима се води службена евиденција, да их прибавља и обрађује (члан 9. став 3); да у поступку који се покреће по захтеву странке орган може да врши увид, прибавља и обрађује личне податке о чињеницама о којима се води службена евиденција када је то неопходно за одлучивање, осим ако странка изричито изјави да ће те податке прибавити сама (члан 103 став 3).

Документи о чињеницама о којима се води службена евиденција су: уверење о држављанству; извод из матичне књиге рођених; уверење о положеном државном стручном испиту за рад у државним органима, односно уверење о положеном правосудном испиту.

Потребно је да учесник конкурса уз напред наведене доказе, достави изјаву којом се опредељује за једну од могућности, да орган прибави податке о којима се води службена евиденција или да ће то кандидат учинити сам. Изјаву је могуће преузети на веб - презентацији Државне ревизорске институције www.dri.rs, у делу Конкурси.

Рок за подношење пријава на конкурс: Рок за подношење пријава је осам дана и почиње да тече наредног дана од дана објављивања јавног конкурса у периодичном издању огласа Националне службе за запошљавање.

Адреса на коју се подносе пријаве: Државна ревизорска институција, Београд, Улица Макензијева 41, са назнаком „За јавни конкурс“.

Лице задужено за давање обавештења о конкурсу: Драгана Влаховић, тел. 011/3042-216. 

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви тражени докази у оригиналу или фотокопији овереној на начин наведен у огласу, биће одбачене.

Са кандидатима чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и уз које су приложени сви тражени докази и који испуњавају услове за именовање секретара, обавиће се разговор почев од 21. децембра 2023. године, а о термину и месту разговора кандидати ће бити накнадно обавештени.

Овај конкурс се објављује на интернет презентацији и огласној табли Државне ревизорске институције, на интернет презентацији Службе за управљање кадровима, на порталу е-управе и на интернет презентацији, огласној табли и периодичном издању огласа Националне службе за запошљавање.

Сви изрази, појмови, именице, придеви и глаголи у овом огласу који су употребљени у мушком граматичком роду, односе се без дискриминације и на особе женског пола.