Дoгађаjи

26.04.2023.

Разноврсна понуда послова у Ивањици

Испостава Ивањица чачанске филијале Националне службе за запошљавање организовала је 21. априла Сајам запошљавања у Ивањици, као други такав догађај у овој години на подручју Моравичког округа.

На сајму је учествовало 25 послодаваца из Ивањице, са потребом за запошљавањем око 70 нових извршилаца на пословима менаџера, возача, радника у дрвнопрерађивачкој производњи и угоститељској делатности. Поред тога, потребе су исказане и за незапосленима свих нивоа квалификација који ће бити ангажовани на предстојећим јавним радовима које ће организовати Општина и НСЗ.

Тражиоци запослења су посао могли да потраже на штандовима компанија „Матис“, „Милутиновићи”, „Crown forest”, „Prezident“, „TIS“, а окупњенима су се представили и ЈКП „Комунално“, Друштво за церебралну и дечију парализу Ивањица, Црвени крст, МНРО и други.
Ивањички сајам је званично отворио председник Општине Момчило Митровић који је истакао значај организовања оваквих догађаја, али и посвећеност локалне самоуправе смањењу незапослености.

- Из буџета Општине је за активне мере запошљавања у овој години издвојено 6 милиона динара и исто толико ће бити обезбеђено од стране ресорног Министарства, односно Националне службе. За реализацију јавних радова издвојено је 4,5 милона динара, док је 7,5 милиона опредељено за субвенционисано самозапошљавање наших незапослених суграђана – објаснио је Митровић.

Директор чачанске Филијале НСЗ Саша Обрадовић је нагласио да Филијала Чачак НСЗ већ 20 година организује сајмове запошљавања, који су се показали као значајна мера у смањењу незапослености. С тим у вези, он је подсетио на значај финансијских мера НСЗ које су тренутно још увек на располагању послодавцима, имајући у виду да, од укупно 2.729 незапослених на евиденцији Испоставе Ивањица, значајан број спада у категорију теже запошљаивих, будући да је чак 45% њих старије од 50 година, док је 42% незапослених Ивањичана без квалификација.

Велика очекивања од Сајма запошљавања имали су и тражиоци запослења, који су у значајном броју дошли на овај догађај, искористивши тако прилику да обаве разговоре са потенцијалним послодавцима и сазнају који су послови у понуди на тржишту рада Ивањице.