Послови

29.11.2023.

Радно место за административно-техничке послове; Судски извршитељ; Радно место за послове депозита; Експедитор поште

ОСНОВНИ СУД У СМЕДЕРЕВУ

ОСНОВНИ СУД У СМЕДЕРЕВУ

Оглашава

ЈАВНИ КОНКУРС
ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА

I Орган у коме се радно место попуњава: Основни суд у Смедереву, Смедерево, Трг Републике 2.

II Радно место које се попуњава

 

1) Радно место за административно-техничке послове, са звањем референта
3 извршиоца

Опис послова: Обавља све административно-техничке послове за већа за која годишњим распоредом послова буде задужен, обрађује правноснажне кривичне предмете, попуњава „Кз” лист за МУП, попуњава извештаје о казни за послове одбране, доставља уплатнице и платне налоге странкама за уплату казне, трошкова поступка и паушала, пише акта извршном одељењу за принудну наплату казне, трошкова поступка и паушала, увођење новчаних казни, трошкова поступка и паушала у контролник прихода, увођење условних осуда у књигу, здружује доставнице и повратнице, поднеске и друга писмена у предмете, износи судијама предмете из евиденције и за потпис, архивира завршене предмете, слаже и одржава архиву и износи предмете из архиве, доставља налоге на принудну наплату таксе, обавља и друге послове по налогу председника суда и шефа кривичне писарнице.

Услови: III или IV степен средње стручне спреме, друштвеног, природног или техничког смера; најмање две године радног искуства у струци; положен државни стручни испит и потребне компетенције за ово радно место

 

2) Судски извршитељ, са звањем референта
2 извршиоца

Опис послова: Прима у рад предмете извршења, стара се да законито и благовремено спроводи извршења, односно врши попис, процену и одузимање покретних ствари у циљу принудне наплате потраживања, спроводи поступак наплате, врши продају пописаних ствари и даје налоге за исплату повериоца, обрађује предмете који су завршени, здружује повратнице, доставнице, поднеске и друга писмена, разводи податке о предузетим извршним радњама у електронски уписник и помоћну књигу, даје обавештења странкама, по потреби врши достављање судских писмена, обавља и друге послове предвиђене Судским пословником као и послове по налогу извршног судије или председника суда.

Услови: III или IV степен средње стручне спреме, друштвеног, природног или техничког смера; најмање две године радног искуства у струци; положен државни стручни испит и потребне компетенције за ово радно место.

 

3) Радно место за послове депозита, са звањем референта

Опис послова: Води депозит, одваја предмете за исплату приватним и правним лицима, води регистар депозита, закључује на крају године све картице аналитике и синтетике, пише вирмане за судије поротнике и вештаке и врши њихову уплату, ликвидира наредбе по кривичним и парничним предметима за вештаке и судије поротнике, води уписник „КДП”, преузима и води евиденицију предмета „КДП”, води уписник и именик „Пи” и прима тестаменте, завештања и вредносне папире на чување и руковање и издаје их по налогу, обавља и друге послове по налогу шефа рачуноводства и председника суда.

Услови: IV степен, средња стручна спрема (економског или финансијског смера); најмање две године радног искуства у струци; положен државни стручни испит и потребне компетенције за ово радно место.

 

4) Експедитор поште, са звањем референта

Опис послова: ради на експедицији судске поште, требује марке и одговора за правилно руковање истим, заводи пошту кроз књигу достављача, књигу за доставу поште у месту и предајну књигу поште код ПТТ (књигу за обичну пошту и књигу за препоручену пошиљку), врши доставу судских писмена странкама и другим учесницима у судским поступцима у складу са одредбама процесних закона, доноси судску пошту, врши предају и пријем поште, доставља и пошту између зграда суда , као и самој згради суда, по потреби дежура ради доставе писмена, која су по својој природи хитна, обавља и друге послове по налогу председника суда, секретара суда, управитеља писарнице и шефа писарнице.

Услови: III или IV степен средње стручне спреме, друштвеног, природног или техничког смера; најмање две године радног искуства у струци; положен државни стручни испит и потребне компетенције за ово радно место.

 

III Фазе изборног поступка и учешће кандидата: Изборни поступак спроводи се из више обавезних фаза у којима се проверавају опште функционалне компетенције, посебне функционалне компетенције, понашајне компетенције и фазе у којој се спроводи интервју са комисијом.

1. Провера општих функционалних компетенција:
- организација и рад државних органа РС (провера ће се вршити писаним путем - тестом),
- дигитална писменост (провера ће се вршити решавањем задатака практичним радом на рачунару или увидом у доказ о познавању рада на рачунару),
- пословна комуникација (провера ће се вршити писменом симулацијом).

Информације о материјалу за припрему кандидата за проверу општих функционалних компетенција могу се наћи на интернет презентацији суда .

2. Провера посебних функционалних компетенција:
- Посебна функционална компетенција за горе наведена радна места - вришиће се познавањем материјалних и процесних прописа, релевантних за надлежност суда - провера ће се вршити писаним путем – тестом.
- Посебна функцонална компетенција за горе наведена радна места - поседовање знања и вештина за израду нацрта судских одлука и других аката - провера ће се вршити усменим путем - разговор са кандидатом.
- Посебна функционална компетенција за горе наведена радна места - вештине презентације, вештине управљања поступком и вештине извештавања у предметима - провера ће се вршити усменим путем - разговор са кандидатом.

Писани тест се састоји од 15 питања са више понуђених одговора.

Кандидати одговарају на питање заокруживањем једног од понуђених одговора. Време за израду теста је 45 минута. Кандидат може на свако питање, дати , односно заокружити само један одговор. Свако брисање или исправка датог одговора сматра се као нетачан одговор.

Разговор са кандидатом захтева да се у усменом облику да предлог решења одређеног задатка који је типичан за обављање послове горе наведених радних места.

Мерила која ће бити коришћена за вредновање функционалних компетенција путем разговора са кандидатима су следећа: стручна заснованост, аналитичност, систематичност, прецизност и тачност у навођењу података и јасноћа у изношењу личног става и мишљења.

3. Провера понашајних компетенција: Провера понашајних компетенција и то управљање информацијама, управљљање задацима и остваривање резултата, орјентација ка учењу и променама, изграња и одржавање професионалних односа, савесност, посвећеност и интегритет вршиће се усменим путем.

4. Интервју са комисијом и вредновање кандидата. Процена мотивације за рад на радном месту и прихватање вредности државних органа провераваће се путем интервјуа са комисијом (усменим путем).

IV Врста радног односа и место рада: Радни однос се заснива на неодређено време у Основном суду у Смедереву.

V Општи услови за рад на радном месту: Да је учесник конкурса пунолетни држављанин РС; да учеснику конкурса није раније престајао радни однос у државном органу због теже повреде дужности из радног односа; да учесник конкурса није осуђиван на казну затвора у трајању од најмање 6 месеци.

VI Датум оглашавања и рок за подношење пријава на конкурс: Датум оглашавања 29.11.2023. година.

Јавни конкурс је оглашен на огласној табли Основног суда у Смедереву, на интернет презентацији Основног суда у Смедереву, на порталу е-управе и на интернет презентацији и у периодичном издању Националне службе за запошљавање.

Рок за подношење пријава на конкурс је 15 дана и почиње да тече наредног дана од дана објављивања конкурса у периодичном издању конкурса Националне службе за запошљавање- публикација “Послови”.

Последњи дан рока за подношење пријаве је 14.12.2023. године.

Пријава на конкурс врши се на Обрасцу пријаве који је доступан на интернет презентацији Основног суда у Смедереву, www.sd.os.sud.rs

Уредно попуњен, одштампан и потписан Образац пријаве подноси се на шалтеру пријема Основног суда у Смедереву, на адреси Трг Републике број 2 или путем поште на исту адресу са назнаком:
1. “Пријава на јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места за административно техничке послове”, или
2. “Пријава на јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места за судског извршитеља”, или
3. “Пријава на јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места за референта депозита”, или
4. “Пријава на јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места за експедитора поште”.

Свака пријава добија шифру под којом подносилац пријаве учествује у даљем изборном поступку. Шифра пријаве уноси се у образац пријаве након што комисија састави списак кандидата између којих се спроводи изборни поступак. Подносилац пријаве на конкурс ће о додељеној шифри бити обавештен у року од 3 дана од дана пријаве, достављањем наведеног података на начин који је у пријави назначен за доставу обавештења.

VII Докази које прилажу кандидати који су успешно прошли фазу провере посебних функционалних компетенција пре интервјуа са конкурсном комисијом:
- лична и радна биографија,
- оригинал или оверена фотокопија о држављанству РС,
- оригинал или оверена фотокопија извода из МКР,
- оригинал или оверена фотокпија дипломе којом се потврђује стручна спрема,
- оригинал или оверена фотокопија уверења о положеном правосудном испиту,
- потврда да учеснику конкурса није раније престајао радни однос у државном органу због теже повреде радне дужности из радног односа издата од стране државног органа у којем је учесник конкурса био у радном односу.
- оригинал уверење да учесник конкурса није осуђиван на казну затвора од најмање 6 месеци, издато од стране МУП РС не старије од 6 месеци.

Сви докази се прилажу оригинали или оверене фотокопије.

Сви докази прилажу се на српском језику.

VIII Датум и место провера компетенција учесника конкурса у изборном поступку: Изборни поступак ће се спровести у просторијама Основног суда у Смедереву, Трг Републике број 2, Смедерево, а кандидати ће о датуму и времену бити обавештени на контакте који буду наведени у Обрасцима пријаве.

Лице задужено за давање обавештења о конкурсу Миодраг Марковић, број телефона 026/641-184.

Напомене:
- Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве уз које нису приложени сви тражени докази конкурсна комисија ће одбацити решењем.
- Имајући у виду чл. 9 Закона о државним службеницима, прописано је да су кандидатима при запошљавању у државни орган, под једнаким условима доступна сва радна места и да се провера кандидата врши на основу провере компетенција.
- Јавни конкурс спроводи конкурсна комисија именована одлуком председника Основног суда у Смедереву I Су.бр. 1-31/2023 од 22.11.2023. године.
- Обавештавају се учесници конкурса да ће се документација враћати искључиво на писмени захтев учесника.
- Конкуренција се заснива на квалитету и отворена је за све учеснике који испуњавају прописане услове, без обзира на боју коже, пол, вере, националности и етничког порекла или инвалидидтета. Сви изрази и појмови који су у овом огласу изражени у мушком граматичком роду односе се без дискриминације и на особе женског пола.
- Овај оглас објављује се на интернет презентацији Основног суда у Смедереву, на огласној табли Основног суда у Смедереву, на порталу е-управе и на интернет презентацији периодичног издања огласа Националне службе за запошљавање.
- Образац пријаве на конкурс може се преузети на званичној интернет презентацији Основног суда у Смедереву www.sd.os.sud.rs