Вести

23.01.2024.

Радна посета и размена искустава ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске и Националне службе за запошљавање

На иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјала питања Републике Србије, данас је у просторијама Националне службе за запошљавање, организована билатерална посета делегације ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске.

Представнике службе запошљавања из Републике Српске примили су директор НСЗ Зоран Мартиновић и заменик директора Петар Јарић, заједно са помоћником министра Дејаном Шијаком и Јеленом Васић, вишим саветником у ресорном министарству.

На састанку су размењена искуства и информације о актуелном стању на тржишту рада, у вези са програмима запошљавања који су планирани за ову годину, о програмима и мерама реализованим у 2023. години, о новинама  које ће се примењивати на запошљавање странаца и о плановима за ову годину. 

Осврћући се на незапосленост, директор Мартиновић је рекао да у овом тренутку на евиденцији НСЗ има око 387 хиљада незапослених, и да је то најмањи број који је до сада забележен.

Током састанка истакнути су непосредни ефекти одређених програма и пројеката запошљавања, размењене добре праксе и искуства у области запошљавања и тржишта рада.

Трочлана делегација ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске, заједно са Игором Ратковићем, саветником министра у Министарству за рад и борачко-инвалидске заштите, директором завода Дамјаном Шкипином, замеником директора Мирославом Вујичић и Милошем Голијанином, шефом канцеларије, имала је прилику да разговара са директорима сектора НСЗ Недом Милановић, Александром Богдановићем и Миланом Ђуретановићем. 

Директор ЈУ Завода за запошљавање Републике Српске Дамјан Шкипина захвалио се на иницијативи и гостопримству и позвао представнике НСЗ да посете Републику Српску и Завод за запошљавање.