Дoгађаjи

28.09.2023.

Признање Градске библиотеке у Новом Саду за изузетну сарадњу новосадској филијали НСЗ

Градска библиотека у Новом Саду обележила је свој дан, у петак, 22. септембра, у Дигиталном омладинском центру, свечаним програмом. Том приликом, уручено је и посебно признање Националној служби за запошљавање за изузетну дугогодишњу сарадњу. Овогодишњи програм обележавања Дана библиотеке био је посвећен пре свега деци и младима, у контексту двеју значајних годишњица – 190 година од рођења најпознатијег српског дечјег песника, Јована Јовановића Змаја, познатијег као Чика Јова Змај, и 68 година постојања и рада Дечјег одељења Библиотеке.

Бројне госте пригодним говорима поздравили су Александар Јокановић – директор Библиотеке, Зорица Шијак, начелница Градске управе за културу Града Новог Сада, и Драгана Милошевић, секретарка Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Будући да је Градска библиотека место на којем велики број деце из Новог Сада и околине доживи свој први сусрет са светом књига, место на којем стичу нова знања и припремају се за путовање које се зове живот, на једном делу тог пута-  када закораче из света образовања у свет рада, Библиотека у сарадњи са Националном службом за запошљавање пружа им потребну подршку . Претходних година, у оквиру програма стручне праксе и приправника, прилику да прве кораке у каријери направе у Градској библиотеци имало је више од 30 младих.  Тим поводом, ценећи значај улагања у образовање и запошљавање младих, Градска библиотека је доделила плакету новосадској филијали Националне службе за запошљавање за изузетну сарадњу на овом пољу.