Дoгађаjи

10.03.2023.

Привредници из Тополе упознати са конкурсима НСЗ

Поводом објављивања јавних позива и конкурса за ову годину, Филијала Крагујевац НСЗ је одржала други Форум послодаваца 7. марта у просторијама Општине Топола.

Презентацији актуелних мера активне политике запошљавања присуствовало је двадесет привредника, међу којима и Винарија Александровић, Предузеће за производњу модела, одливака и обраду „Морсад“, ЗИР „Маузер“, ГМП Јарменовци и др.

Обративши се послодавцима, директорка крагујевачке Филијале НСЗ Горица Бачанин је указала на значај оваквих сусрета који помажу развоју и унапређењу сарадње НСЗ са послодавцима. Учеснике Форума је поздравио и председник Општине Топола Владимир Радојковић, који је истакао досадашњу одличну сарадњу локалне самоуправе са Националном службом, рекавши да ће се тако наставити и у будућности.

Привредницима је представљено 13 јавних позива и конкурса НСЗ. Они су информисани о мерама активне политике запошљавања за ову годину, о редовним услугама Националне службе, као и о значају запошљавања теже запошљивих категорија грађана.

За представљене програме запошљавања послодавци су показали велико интересовање , али су и  указали  на неусклађеност понуде и тражње на локалном тржишту рада, као и на потребу да се у Тополи у средњим школама отворе одељења која ће образовати одговарајуће профиле занимања, пре свега моделаре за рад у ливници.
Како је најављено, наредни Форум послодаваца Филијала Крагујевац ће организовати у Аранђеловцу.